UUSIMMAT

Huawein verkkolaiteiden käyttöä selvitetään myös Suomessa – Liikenne- ja viestintävirasto lähetti tietopyynnön teleoperaattoreille

06.02.2019 11:14 | Muropaketin toimitus

Huawein valmistamien verkkolaitteiden turvallisuudesta on tullut viime aikoina ympäri maailmaa merkittävä puheenaihe. Nyt Huawein verkkolaitteiden käytön laajuutta selvitetään myös Suomessa.

Liikenne- ja Viestintävirasto on lähettänyt suomalaisille teleoperaattoreille tietopyynnön, jonka tarkoituksena on selvittää minkä valmistajien verkkolaitteita Suomessa käytetään. Näin voidaan kartoittaa, kuinka paljon Huawein verkkolaitteita on käytössä Suomessa. Asiasta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Liikenne- ja viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskuksen Turvallisuussääntely-yksikön päällikkö Jukka-Pekka Juutisen mukaan kokonaisselvityksen syynä on Huawein nostama julkinen keskustelu. Toistaiseksi Suomessa ei kuitenkaan ole havaittu mitään epäilyttävää.

Aiemmin kerroimme, kuinka myös Euroopan komissio on miettinyt tulisiko Huawein verkkolaitteet ja tulevat 5G-verkot kieltää Euroopassa niiden aiheuttaman tietoturva- ja vakoilu-uhan vuoksi.

Muropaketin uusimmat