Huhu kertoo: Huaweilta on sittenkin tulossa Hongmeng OS:llä toimiva puhelin

05.08.2019 20:19 Muropaketin toimitus

Huawein kehittämästä Hongmeng OS -käyttöjärjestelmästä on kuultu viime aikoina paljon ristiriitaista tietoa. Nyt uudet huhut kertovat, että Huawei saattaa lanseerata Hongmeng OS:llä toimivan puhelimen jo vuoden viimeisellä neljänneksellä.

Huawein yhteiskuntasuhteista ja viestinnästä vastaava johtaja Catherine Chen totesi viime kuussa, ettei Hongmeng OS:ää ole tarkoitettu puhelimiin tai tabletteihin vaan teollisuuteen ja IoT-laitteisin. Toisaalta kesäkuussa Huawein toimitusjohtaja Ren Zhengfein mainosti, kuinka Hongmeng OS:ää voitaisiin käyttää myös puhelimissa, tableteissa ja tietokoneissa.

Huhujen mukaan Hongmeng OS esitellään virallisesti elokuun yhdeksäntenä päivänä Huawein kehittäjäkonferenssissa. Aluksi se saapuu Honorin älytelevisioihin.

Globaltimesin saamien tietojen mukaan Huawei kaavailee myös Hongmeng OS:ään perustuvan puhelimen julkaisua Kiinan markkinoille. Puhelin saattaa ilmestyä jo vuoden viimeisellä neljänneksellä ja sillä yritetään houkutella sovelluskehittäjiä käyttöjärjestelmän ympärille. Puhelimen hinnan odotetaan asettuvan noin 2000 juaniin eli 250 euroon.