Hyödennetäänkö Nokia 10 -puhelimessa revolvereista tuttua toimintatapaa?

29.01.2018 16:46 | Muropaketin toimitus

HMD Globalin Nokia-puhelimissa ei toistaiseksi ole ollut kovin innovatiivisia tai erikoisia ratkaisuja. Nokia 10 saattaa tuoda tähän muutoksen.

Jo aiemmin uutisoimme Nokia 10 -malliin odotettavasta, monesta linssistä koostuvasta ”hirviökamerasta”. Huhuihin ja patenttihakemuksiin perustuen on Nokia-fani visioinut uusimman näkemyksen tulevan uutuusluurin kameran toimintamallista, uutisoi Nokiapoweruser. Periaatteessa kyseessä on samankaltainen kahdesta kennosta koostuva kameraratkaisu kuin monissa nykyisissäkin laitteissa. Niiden ohessa on kuitenkin useista linsseistä koostuva, revolveriperiaatteella toimiva levy. Sitä kääntämällä kennojen eteen saa vaihdettua erilaisia linssejä – kuin järjestelmäkamerassa.

Kameroiden alapuolelle on vahvojen huhujen mukaan sijoitettu sormenjäljenlukija, joka myös on piirretty havainnekuviin. Mikäli muutkin huhut pitävät paikkansa, on puhelimen järjestelmäpiirinä Snapdragon 845, sen näytön kuvasuhde on 18:9. Puhelinta veikataan kuitenkin julkaistavaksi vasta syyskuun IFA-tapahtumassa Berliinissä.

Muropaketin uusimmat