Uusimmat

iFixit vahvisti: Googlen Pixel 3 XL -mallista löytyy Samsungin valmistama AMOLED-näyttöpaneeli

19.10.2018 12:03 Muropaketin toimitus

iFixitin mukaan Googlen Pixel 3 XL -puhelimessa on Samsungin valmistama, hyvin laadukas AMOLED-näyttöpaneeli. Puhelimen korjaaminen on sen sijaan haastavaa.

iFixitillä on tapana purkaa uusimmat ja kiinnostavimmat älypuhelimet mahdollisimman pieniin osiin ja tutkia, mitä niiden sisältä löytyy. Samalla älypuhelimet saavat arvosanan siitä, kuinka helppo tai vaikea ne on korjata.

Nyt iFixitin testipenkkiin on päätynyt Googlen Pixel 3 XL. Kenties kiinnostavin huomio puhelimessa on sen AMOLED-näyttöpaneeli, joka on Samsungin käsialaa. Näyttö sai näyttöpaneeleja tutkivalta DisplayMatelta korkeimman mahdollisen A+-arvosanan ja sijoituksen maailman parhaimpien älypuhelinnäyttöjen joukkoon. Sen sijaan viime vuotisesta Pixel 2 XL:sta löytynyt LG:n näyttö ei pärjännyt kovinkaan hyvin muihin sen aikaisiin malleihin verrattuna.

Google Pixel 3 XL -puhelimesta löytyi myös Pixel 2 XL:stä tuttu Pixel Visual Core -kuvauspiiri sekä turvallisuutta parantava Titan M -lisäpiiri.

Korjattavuuden puolesta Pixel 3 XL sai iFixitiltä arvosanan 4/10. Korjaamista vaikeuttaa muun muassa tiukkaan liimattu takalasi.