UUSIMMAT

Instagif on typerryttävä tribuutti vanhanajan pikakameroille

01.09.2017 08:46 | Muropaketin toimitus

Elektroniikkaa on nykyisin edullista rakennella itse, tarvitaan vain hyvä idea. Eräs Reddit-käyttäjä laittoi harmaat aivosolunsa töihin, ja lopputuloksena on hämmentävä tuote, Instagif-kamera.

Kuten tosinörtit tietävät, ulottuu gif-tiedostoformaatin historia 1980-luvulle. Yllättäen lyhyet gif-animaatiot kuitenkin nousivat jättisuosioon vasta 2010-luvulla.

Reddit-käyttäjä Abhishek Singhin kehittämä Instagif on yksi konkreettinen osoitus siitä, miten menneisyys ja nykyisyys lyövät tekniikkatrendeissä kättä keskenään. Hyvin läheisesti klassista Polaroid-kameraa muistuttava laite tallentaa lyhyitä videoita, jotka se sitten osaa esittää kameran etuosasta ulos pullahtavalla lcd-näytöllä. Polaroid-efektin matkiminen on viety jopa niin pitkälle, että aluksi kuva ”kehittyy” silmien edessä.

Singh kertoo laitteen rakentamisen vieneen nelisen viikkoa. Laitteen ulkokuoren hän mallinsi ja 3D-tulosti itse. Kotelon sisällä on kaksi Raspberry Pi -konetta. Järeämpi Raspberry Pi 3 huolehtii kamerasta Raspberry Pi Zero W pitää huolta alaosan moottoroidusta kelkasta ja LCD-näytöstä.

Mikäli ihastuttavan turhanpäiväisyyden rakentaminen kiinnostaa, on Singh dokumentoinut rakennusvaiheet hyvin tarkasti ja tarjoaa myös 3D-mallit ja lähdekoodit vapaasti käyttöön. Lisää kuvia ja linkit ohjeisiin löytyvät imgur-palvelusta.