iPhone 7 jäi kakkoseksi nopeustestissä, OnePlus 5 uusi valtias

29.06.2017 11:04 | Muropaketin toimitus

Youtube-kanava PhoneBuffin nopeustesteissä iPhone 7 Plus on tähän mennessä murskannut kaikki Android-maailman vastustajansa. Nyt sille löytyi kuitenkin voittaja OnePlus 5 -uutuuspuhelimen myötä. 

PhoneBuffin takana oleva David Rahimi tekee puhelimilla yksinkertaisen testin, jossa hän käynnistää kasapäin sovelluksia, ja mittaa tähän kuluvan ajan. Mittauksesta voisi esittää monenlaista kritiikkiä, mutta jonkinlaista suuntaa se puhelimen käytöstä antaa.

OnePlus ja iPhone kisaavat testivideolla todella tasaisesti. Ensimmäisellä kierroksella Rahimi avaa reilun tusinan sovelluksia peräkkäin. Välillä edellä on OnePlus, välillä puolestaan iPhone. Kierroksen loppuun ehtii ensin iPhone täpärästi pienenpienellä erolla. Toisella kierroksella Applen tuote onkin vaikeuksissa. Samat, jo tausta-ajossa pyörivät  sovellukset nimittäin avataan uudestaan. Toisen kierroksen jälkeen ja koko testin lopputuloksena OnePlus on iPhonea peräti seitsemän sekuntia nopeampi.

Nopeusero johtuu käytännössä vain OnePlussan OxygenOS-käyttöliittymän optimoinnista. Siinä ohjelmien avausanimaatiot on lyhennetty mahdollisimman nopeiksi, jotta puhelimen käyttö olisi sujuvaa. Varsinaisesta suorityskyvystä testi ei siis hirveästi kerro. Tulos on silti mielenkiintoinen, ja on jännittävää nähdä johtaako se Android-käyttöliittymien viilaamiseen myös muiden valmistajien taholta.