UUSIMMAT

Israelilaisyritys mainostaa: ”Voimme murtautua mihin tahansa iPhoneen”

17.06.2019 11:51 | Muropaketin toimitus

Israelilainen Cellebrite myy poliiseille ja muille viranomaisille työkalua, jonka avulla voi yrityksen mukaan murtautua mihin tahansa kohtuullisen tuoreeseen iPhoneen.

Cellebriten UFED Premium -työkalun avulla on mahdollista avata lukittu ja salattu iPhone tai iPad, jonka käyttöjärjestelmänä toimii mikä tahansa iOS-käyttöjärjestelmä versioiden iOS 7 ja iOS 12.3 väliltä, kertoo Wired. Työkalun avulla lukitusta ja salatusta puhelimesta voi kaivaa esiin muun muassa sähköposteja, tekstiviestejä ja muuta sisältöä.

Apple on tuomassa iPhoneihin ja iPadeihin iOS 13 -version jo tänä syksynä, mikä voi tehdä työkalusta jälleen tehottoman päivitettyjä laitteita vastaan. Applen puhelimien lisäksi UFED Premiumia voi käyttää muun muassa Samsung Galaxy S6 – S9 -mallien avaamiseen sekä Huawein, LG:n, Motorolan ja Xiaomin puhelimien hakkerointiin.

Olipa viranomaisten suorittamasta hakkeroinnista mitä tahansa mieltä, heikentää hakkerointiin soveltuvan työkalun olemassaolo Hacker House -tietoturvayhtiön perustaja Matthew Hickeyn mukaan joka tapauksessa laitteiden tietoturvaa. Hickey kertoo, että tämä on onnistunut ostamaan Cellebriten vanhoja hakkerointityökaluja eBaysta. Mikäli laitteet päätyvät vääriin käsiin, voivat myös rikolliset hyödyntää niitä laittomiin tarkoituksiin.

Muropaketin uusimmat