Uusimmat

Jenkkijätti mokasi: Nokia 2 -puhelin myyntiin liian aikaisin

24.10.2017 12:43 Muropaketin toimitus

Verkkokauppojen myyntilistauksissa vilahtaa satunnaisesti tuotteita, joiden ei pitäisi vielä olla siellä. Nyt mokan kohteeksi joutui Nokia 2 -puhelin.

Puhelin piipahti hetken B&H Photo Video -liikkeen sivuilla. Kuten nimestä jo saattaa päätellä, kyseessä on etenkin valokuvaukseen ja videointilaitteisiin keskittynyt yritys, jonka lippulaivamyymälä New Yorkissa on monen suomalaisenkin pyhiinvaelluskohde.

Nokia 2 -ilmoitus poistui palvelusta hyvin nopeasti, mutta AndroidOS-sivusto ehti saada ilmoituksesta kuvakaappauksen. Mitään tarkempaa tietoa puhelimesta sivulla tosin ei ollut, pelkästään hinta 99 dollaria. Kuten AndroidOS muistuttaa, kyseessä voi olla vain järjestelmään syötetty väliaikaishinta, jolla ei ole lopullisen hintalapun kanssa mitään tekemistä. Tosin karvan verran alle sataseen jäävä hinta olisi hyvin linjassa puhelimesta vuotaneiden huhujen kanssa. Kovin paljon enempää puhelimesta tuskin pyydetään, sillä Nokia 3 maksaa tällä hetkellä noin 150 dollaria. Malli tosin ei ole virallisesti myynnissä Yhdysvalloissa.

Huhujen mukaan puhelin pyörisi Snapdragon 212 -järjestelmäpiirin ja yhden gigatavun RAM-muistin varassa. Akkua laitteessa sitä vastoin olisi melkoisen runsaasti, jopa 4000 milliampeeritunnin verran. Vaikka Nokia 2 tuskin nousee listojen kärkeen länsimaissa, povataan sille suurta menestystä kehittyvien maiden markkinoilla.