UUSIMMAT

Jo joka toinen Telian myymä puhelin tukee 5G-yhteyksiä

26.11.2020 10:36 | Muropaketin toimitus

Telia kertoo tiedotteessaan 5G-puhelinten myynnin ylittäneen operaattorin omissa myyntikanavissa viime viikolla 50 prosentin rajan.

Uusien 5G-puhelimien myynti on kasvussa. Tätä selittää useampikin asia. Uusia 5G-valmiita puhelinmalleja tulee myyntiin kiihtyvään tahtiin. Myyntiin on tullut myös useampia 5G-puhelimia edullisempiin hintaluokkiin, jopa alle 300 euron luokkaan. Lisäksi Applen uusimmat iPhone 12 -mallit tukevat nekin nyt 5G-yhteyksiä.

”5G-puhelinten suuri suosio on yllättänyt meidät. Verkkopeiton nopea kasvu ja 5G-puhelinvalikoiman reipas laajeneminen ovat saaneet suomalaiset liikkeelle”, Telian laiteliiketoiminnan johtaja Jussi Vuorinen arvioi.

Kysyntää kiihdyttää siis laitevalikoiman kasvamisen lisäksi 5G-verkkojen nopea laajeneminen eri alueille. Sekä DNA:n, Elisan että Telian 5G-verkot ulottuvatkin tällä hetkellä jo vähintään noin 40 paikkakunnalle.

”Tekniikka kehittyy koko ajan. Samalla on hyvä muistaa, että 5G-puhelimella voi hyödyntää kaikkia 4G-verkon ominaisuuksia. Sekin on tarpeen, sillä vaikka 5G-verkko rakentuu vauhdilla, niin kestää vielä vuosia, ennen kuin se kattaa koko maan”, Vuorinen korostaa.