Joko kuulit Clubhousesta? Uusi some-sovellus löytää tiensä yhä useampaan puhelimeen

21.02.2021 09:07 | Muropaketin toimitus

Clubhouse-sovellus herättäää yhä enemmän ja enemmän mielenkiintoa. Sen suosio on kasvanut räjähdysmäisesti muutamissa viikoissa. PhoneArena -julkaisu mietti jopa, olisiko sovelluksesta uudeksi Facebookiksi.

Sovellus on sosiaalisen median palvelu, jossa voi valita mielenkiintoisia aiheita. Tämän jälkeen sovellus ehdottaa käyttäjällä huoneita, joissa voi keskustella kyseisistä aiheista muiden ihmisten kanssa. Clubhousen mielenkiintoisena erityispiirteenä on naputtelun sijaan puhuminen.

Huoneita ylläpitävät monenlaiset ihmiset. Seassa on asiantuntijoita, julkkiksia, yrittäjiä, journalisteja ja niin edelleen. Käyttäjä voi myös itse perustaa keskusteluhuoneen. Kokemusta voisi verrata podcastin, Skypen ja Google Meetin sekoitukseksi.

Kokeillakseen vielä beta-vaiheessa olevaa sovellusta, käyttäjä tarvitsee ainakin vielä kutsun. Tarjolla ei myöskään ole vasta kuin iPhone-versio, mutta Android-versio on kehitteillä.

Kutsun käyttäjä voi hankkia Clubhousea käyttävältä henkilöltä. Toinen tapa saada kutsu on rekisteröidä käyttäjänimi ja yksinkertaisesti odotella. Jono tiettävästi on kuitenkin tässä vaiheessa jo pitkä.

Clubhouse aloitti huhtikuussa 2020, eikä sillä ollut vielä toukokuussa 2020 kuin 1500 käyttäjää. Joulukuussa 2020 käyttäjiä oli jo 500 000 tuhatta, joka sekin tosin oli vielä vähän maailmanlaajuisessa mittakaavassa. Suosio räjähti ilmeisesti ainakin osittain tammikuussa 2021, kun Elon Muskia haastateltiin GOOD TIME -klubissa sovelluksen sisällä. Musk on myös maininnut Clubhousen muutamissa twiiteissä.

Tällä hetkellä käyttäjiä on yli kaksi miljoonaa, sovellus on ladattu App Storesta kahdeksan miljoonaa kertaa ja Clubhousen arvellaan olevan noin miljardin dollarin arvoinen.