Uusimmat

Jolla tarjoaa Sailfish-käyttöjärjestelmää Sonyn Android-puhelimeen

27.09.2017 12:44 Muropaketin toimitus

Suomalaisen Jollan tarina on ollut melkoista kivireen vetämistä. Nyt yritys on vetäissyt kanin hatusta, ja tarjoaa Sailfish OS -käyttöjärjestelmäänsä uskaliaille Sony Xperia X -puhelinten omistajille.

Käyttöjärjestelmästä ei yrityksen blogin mukaan haluta rahaa, vaan sen saa ladata ilmaiseksi käyttöön, kunhan osaamista asentamiseen löytyy. Ja on lisäksi valmis kestämään joitakin puutteita.

Ensinnäkin Fingerterm-pääte-emulaattorin käyttö on hidasta. Tähän luvataan korjaus seuraavassa päivityksessä. Toisekseen Bluetooth ei toimi kunnolla, tähänkin on jo tehty osittainen korjaus. Myöskään sormenjäljenlukija, askelmittari ja korkeusmittari eivät vielä toimi. Myöskään mobiilidatayhteyttä ei pysty jakamaan puhelimen WiFin kautta muille laitteille. Näille ongelmille ei ole tarjolla edes osittaisia korjauspäivityksiä. Tulossa on sentään korjaus videoiden kuvaamiseen ja videoiden toistamiseen, joissa molemmissa on ongelmia tällä hetkellä. Oletuksena käyttöjärjestelmä myös hyödyntää vain kahta CPU-ydintä neljän tarjolla olevan asemasta.

Asentaminen ei myöskään onnistu aivan käden käänteessä, ja Jolla varoittaakin ryhtymästä projektiin, ellei tasan tarkkaan tiedä mitä on tekemässä. Jollan mukaan julkaisun tavoitteena on kiihdyttää Sailfish OS -kehitystä avoimen lähdekoodin periaatteiden mukaisesti. Kehittäjät voivatkin yrittää saada muutoksiaan läpi lopulliseen Sailfish-koodiin. Sailfish OS on myös kenties mahdollista pian saada toimimaan myös muissa Sonyn Open Devices -laitteissa.

Uskaliaat kokeilijat löytävät asennusohjeet ja -tiedostot löytyvät tästä linkistä.

Muropaketin uusimmat