UUSIMMAT

Kaksi uutta versiota Xiaomi Mi6 -puhelimesta, toista valmistetaan vain 100 kappaletta

04.08.2017 12:23 | Muropaketin toimitus | 1

Xiaomi on kovaa vauhtia kiipeämässä takaisin lähelle älypuhelinvalmistajien myyntilistojen kärkeä. Yksi järeistä aseista on Mi 6 -puhelin, josta tulossa hieman halvempi versio, ja lisäksi hopeinen, erittäin rajoitettu versio.

Aiemminkin huhujen kohteena ollut Xiaomi Mi 6C -versio on nyt MyFixGuiden mukaan paljastunut käytännössä kokonaan. Lippulaivamallin hinta on Kiinassa reilut 350 euroa, C-version luvataan irtoavan noin 250 eurolla. Puhelimen sivureunukset ovat uusien tietojen mukaan 2,5 millimetriä leveät, ylä- ja alareunukset puolestaan vievät etupuolelta tilaa kymmenen millimetriä. Laite on yllättäen 0,2 millimetriä paksumpi kuin perusmalli Mi 6. Takapuolella on yllättäen kaksi kameraa, vaikka äkkivilkaisulla niitä näyttäisi olevan vain yksi. Pääkamerana toimivan Sonyn 12 megapikselin kennon lisäksi viiden megapikselin kakkoskamera on piilotettu LED-salaman viereiseen aukkoon.

Järjestelmäpiirinä puhelimessa ei ole Qualcomm Snapdragon 660, vaan Xiaomin omaa tuotantoa edustava Surge S2, josta löytyy neljä 2,2 gigahertsin Cortex-A73 -ydintä ja neljä 1,8 gigahertsin Cortex-A53 -ydintä. GPU:na toimii Mali-G71MP12 830 megahertsin kellotaajuudella. Täysin varmaa tieto ei ole, vaan laitteesta saattaa lopulta löytyä Surge X1 -järjestelmäpiiri hieman hitaammilla kelloilla. Mallista riippuen muistia ja tallennustilaa on joko 4 / 64 gigatavua tai 6 / 128 gigatavua.

Puhelimen pitäisi ilmestyä myyntiin vuoden viimeisellä neljänneksellä.

PhoneArena puolestaan kertoo, että Xiaomi on valmistamassa 100 kappaleen erän ”Xiaomi Mi 6 Mercury Silver”-versiota. Kiiltelevän hopeisen mallin hinta on noin 500 euroa, huomattavasti enemmän kuin täysin samoilla sisuskaluilla varustetun perusversion. Hopeisena kiilteleviä malleja luvataan myyntiin ”pian”.

Keskustelu

Tämä voi olla hyvä tai paha uutinen…
Nyt päivitykset tuolle Xiaomi omalle piirille riippuvat ihan kokonaan ? xiaomista itsestään. Snapdragonit toisaalta ovat saaneet hyvin päivityksiä jos vain puhelimen valmistaja on viitsinyt tehdä työn loppuun, joten se on tunnettu suure. Ei todellakaan osaa sanoa kannattaisiko tuo halvempi malli ottaa. Teho näyttäisi siinäkin piisaavan. Mutta saako se päivityksiä? Ainakaan se ei saa kolmannen osapuolen rommeja mikä on yksi heikkous.

Muropaketin uusimmat