Kaksiosaiset puhelimet alkavat haiskahtaa ensi vuoden mobiilitrendiltä

16.11.2017 12:55 | Muropaketin toimitus

Tämän vuoden isoja juttuja älypuhelimissa ovat olleet kaksoiskamerat ja mahdollisimman paljon puhelimen etupuolesta peittävät näytöt. Ensi vuoden hittijuttu saattavat olla kahtia taittuvat puhelimet.

Yhtä isoa näyttöpintaa olevaa, mutta tarvittaessa taskuun taittuvaa luuria odotetaan ainakin Samsungilta. Luksuslaitetta hieman edullisempi ratkaisu on ikään kuin yhdistää vierekkäin kaksi perinteistä älypuhelinta, ja pistää alle sarana. Käytössä ei silloin ole aivan saumatonta yhteisnäyttöä, mutta uutta teknologiaa ei ratkaisun toteuttamiseen juuri tarvita. Itse asiassa kyseisen kaltaisia laitteita nähtiin jo muutama vuosi sitten, mutta silloin markkinat eivät olleet valmiit tuplanäytöille.

Uuden sukupolven ensimmäiseksi airueeksi ehätti ZTE Axon M -mallillaan. Gizmochinan tietojen mukaan perässä seuraavat ainakin kiinalaiset Huawei sekä OPPO ja Etelä-Korean jättiläiset LG sekä Samsung. Huawei olisi omalla ratkaisullaan jo ainakin prototyyppivaiheessa. Todellisen voittajan ennustaminen tässä kisassa on hankalaa, mutta se valmistaja joka saa näyttöjen välisen sauman mahdollisimman pieneksi on vahvoilla. Ainakin Samsung on ainakin aiemmin esitellyt messuilla tv-tekniikkaa, jossa suuret kuvat on kasattu pienemmistä moduuleista lähes saumattomasti, mutta myös LG:llä on vahvaa näyttöosaamista omasta takaa.

Ehti ensimmäisenä kuka tahansa, ensi vuonna tuplapuhelimia nähdään varmasti melko pian suurnimien jälkeen myös lukuisilta tuntemattomilta kiinamerkeiltä.

Muropaketin uusimmat