Kalle Kustaa puhelintaan sorkki – Ikimobilen valmistusaine on korkki

04.03.2018 13:45 | Muropaketin toimitus

Liekö vanha lastenrallatus ollut Ikimobilen insinöörien mielissä, kun yritys on lähtenyt rohkeasti suunnittelemaan erikoista puhelintaan. Sen erikoisuus on nimittäin materiaalina käytetty korkki.

GSMArenan Mobile World Congressin käytäviltä bongaama Ikimobile Blessphone on nimittäin todella omaperäinen tuote. Puhelimen takakuori on korkkia, ja sen valmistuksessa on yrityksen mukaan keskititty ekologisiin näkökohtiiin. Ikimobile kertoo valmistavansa laitteet kotimaassaan Portugalissa ja osallistuvansa moniin kestävän kehityksen ohjelmiin.

Takapuolen korkkipinnan voi valita kolmesta eri vaihtoehdosta, tarjolla on mustaa ja kahta vaaleampaa ruskeaa sävyä. Valmistajan mukaan materiaali pitää pintansa jopa 50 vuoden ajan. Korkki ulottuu myös pintaa syvemmälle, tämä tuo muassaan puhelimelle muutamia erikoisominaisuuksia. Materiaalina se esimerkiksi kestää hyvin pudotuksia, ja lämpötilanvaihteluita jopa -180 celsiusasteesta aina 120 asteeseen. Korkkiosat voi halutessaan myös polttaa vapauttamatta myrkkykaasuja, sillä seokseen ei ole lisätty mitään ylimääräistä.

Puhelimen etupuolella on 5,99-tuumainen FullHD-näyttö ja sisällä MediaTek Helio P20-järjestelmäpiiri, 6 gigatavua keskusmuistia ja 64 gigatavua tallennustilaa. Laitteen 3800 milliampeeritunnin akku tukee pikalatausta ja myös langatonta latausta. Takapuolella on kaksi 13 megapikselin kameraa, toinen niistä teleobjektiivillä. Selfie-kuvia varten käytössä on viiden megapikselin etukamera.

Android 7.0-käyttöjärjestelmällä varustetun puhelimen hinnat alkavat 360 eurosta.

Muropaketin uusimmat