UUSIMMAT

Kärsitkö korkeasta verenpaineesta? Videoselfieistä voi olla apua sairauden hoidossa

11.08.2019 18:27 | Muropaketin toimitus

Verenpaineongelmista kärsivät saattavat saada apua videoselfieistä. Pohjoisamerikkalaiset tutkijat ovat testanneet uutta tapaa havaita muutoksia verenpaineessa kasvojen videokuvasta.

Verenpaineen mittaaminen onnistuu älypuhelimella omista kasvoistakuvatusta videosta.

– Tutkimus osoittaa, että kasvovideo voi sisältää informaatiota systolisesta verenpaineesta, tutkija Ramakrishna Mukkamala Michiganin osavaltionyliopistosta kertoi.

Päätutkija Kang Lee Toronton yliopistosta, Kanadasta sanoi puolestaan verenpaineen säännöllisen mittaamisen olevan tärkeää, sillä korkealla verenpaineella on yhteys sydän- ja verisuonitauteihin.

Tutkimuksessa tarkasteltiin kaksiminuuttisia iPhonella tallennettuja videoita. Älypuhelimeen oli asennettu ohjelmisto, jolla videolta pystyi tulkitsemaan verenpaineen kasvojen verenkierron perusteella. Kasvot oli valaistu, jotta älypuhelimen kamera pystyi paremmin tallentamaan verenkierron.

Verrattuna perinteiseen verenpaineen mittaukseen videoilta saaduista tiedoista päästiin lähes samaan tarkkuuteen. Tutkimukseen osallistui 1328 kanadalaista ja kiinalaista koehenkilöä.