UUSIMMAT

Kiinalainen Bytedance on jäämässä TikTok-kaupassa edelleen suurimmaksi omistajaksi – Trump ei pidä kuviosta

17.09.2020 20:20 | Muropaketin toimitus

ByteDance ja Oracle vaikuttivat sopineen suositun TikTok-sovelluksen myynnistä Oraclelle. Siltä siis vaikutti, mutta nyt näyttäisi, että Oracle on ennemminkin Bytedancen sopimuskumppani.

Bytedance kieltäytyi myymästä TikTokia Microsoftille, mutta Oraclen kanssa sopimus syntyi. Oracle on ilmeisesti kuitenkin pelkkä partneri, joka saa tarkastaa TikTokin lähdekoodin, päivitykset ja muun siihen liittyvän teknologian varmistaakseen, ettei sovelluksessa ole takaovia, joita Kiinan vakoilukoneisto voisi hyödyntää. TikTokiin liittyvä käyttäjädata säilytettäisiin Yhdysvaltain maaperällä.

Sopimuksen myötä Bytedancella olisi edelleen suurin omistus TikTokista, joten sillä olisi edelleen valtaa sovelluksen suhteen myös Yhdysvalloissa. Slash Gear arvioikin, ettei käytännössä mikään ole muuttunut – ainut muutos on Oraclen oikeus tehdä tarkistuksia.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ehti jo kommentoimaan, ettei hän pidä kuviosta. Myös kuusi republikaanisenaattoria on vaatinut hallintoa hylkäämään kaupan, jos ByteDancella jää siteitä TikTokiin.

– En ole valmis allekirjoittamaan mitään. He raportoivat minulle huomenaamuna, joilloin kerron teille enemmän, Trump sanoi toimittajille.

Näyttäisikin siis siltä, ettei ByteDancen ja Oraclen TikTok-sopimus välttämättä toteudu lainkaan. Jos asiaan ei löydy Yhdysvaltain hallintoa miellyttävää ratkaisua, TikTok kielletään Yhdysvaltain markkinoilla.

Muropaketin uusimmat