Uusimmat

Kiinalaishuhut kertovat: Note 9 lukee sormenjäljen näytön läpi

13.02.2018 19:48 Muropaketin toimitus

Näyttölasin alle sijoittuvat sormenjäljenlukijat ovat mitä ilmeisimmin yksi tämän vuoden kovista jutuista älypuhelimissa. Samsung aikoo tuoda ominaisuuden Galaxy Note 9 -puhelimeen.

Näin ainakin on päätellyt kiinalainen Zol.com -sivusto. Ensimmäisenä vastaavaa tekniikkaa hyödyntävän puhelimen ehätti virallisesti julkistamaan Vivo. Samsung kuitenkaan ei luota sen hyödyntämään Synapticsin teknologiaan, vaan haluaa kehittää oman lukijansa.

Yhtiölle on myönnetty aiheesta lukuisia patentteja, esimerkiksi otsikkokuvassa näkyvä, joka on peräti vuodelta 2016. Kuvassa ei siis esiinny Note 9, vaan se on pelkkä havainnekuva. Lasin alle sijoittuvaa sormenjäljenlukijaa odotettiin jo viime vuonna julkaistuihin Galaxy S8/Note8 -malleihin, mutta ne hyödyntävät edelleen perinteisempää tekniikkaa. Vuotokuvien mukaan näin on laita myös Galaxy S9 -puhelimen kanssa. Kiinalaislähteen mukaan lasin alle sijoittuva lukija nähdään vasta elo-/syyskuussa IFA:ssa oletettavasti julkaistavassa Galaxy Note 9 -mallissa.