Kiinan telehallintoviranomaiselta taas vuoto: uutta näppäimistöllistä BlackBerryä pukkaa

30.04.2018 12:27 | Muropaketin toimitus

BlackBerry ei suostu luovuttamaan, kansalle on saatava myyntiin fyysisellä näppäimistöllä varustettuja älypuhelimia. Uusi sellainen on taas luvassa.

Tosin nykyisin BlackBerryn nimellä julkaistavilla puhelimilla ei alkuperäisten kanssa ole juuri tekemistä. Tilanne on hyvin pitkälti samanlainen kuin Nokia-puhelimissa, joissa lisenssi nimeen on myyty ulkopuoliselle valmistajalle. BlackBerryn tapauksessa jopa kahdelle. Tämänkertaisen uutuuden takana on kiinalainen TCL Communication.

Kiinan telehallintoviranomaisen TENAA:n dokumenteista selviää laitteen mallinimi BBF100-4. Sen uskotaan yleisesti olevan seuraaja viime vuoden BlackBerry KEYone -puhelimelle, kertoo AndroidHeadlines. Viimevuotinen KeyOne kun oli malliltaan BBF100-1. Näkyvimmät uudistukset viimevuotiseen malliin verrattuna ovat takapuolelle ilmestynyt toinen kamera, sekä huomattavasti viimevuotista 3:2-kuvasuhdetta korkeammalla kuvasuhteella varustettu näyttö. Myös näytön reunukset on moderniin tyyliin saatu kutistettua äärimmäisen pieniksi.

Puhelimen julkistusta odotetaan vasta kesäkuulle, aluksi tosin vain Kiinan markkinoille. Lopulta se levinnee myös muihin maihin, KEYone oli lopulta saatavilla noin 50 eri maassa. Näppäimistöllisen laitteen lisäksi TCL suunnittelee ilmeisesti useiden muita BlackBerry -laitteiden julkistusta tälle vuodelle, mukana on myös tavanomaisempia Android-puhelimia ilman näppäimistöjä.

Muropaketin uusimmat