UUSIMMAT

Klipschiltä älykaiutin vintagekotiin

11.01.2018 12:07 Muropaketin toimitus

Googlen ja Amazonin ääniapurit valtaavat pian kaikki kodit. Vuodesta 1946 toiminut Klipsch on havainnut alueella omanlaisensa markkinaraon.

Yhtiön CES 2018 -tapahtumassa esittelemät järeät Heritage Wireless -sarjaan kuuluvat The Three ja The One -kaiuttimet ovat jotain aivan muuta kuin Googlen ja Amazonin omat laitteet. Tyylillisesti suoraan 1950-luvulle sijoittuvissa laatikoissa on sisällä modernia tekniikkaa. Ääntä laitteisiin saa joko Bluetooth-yhteydellä tai suoraan Google Assistant -toimintoa käyttämällä. Vanhanaikaiselle kaiuttimelle voi siis esittää pyynnön halutusta musiikista puhumalla.

Puuviilulla ja kuparisilla kytkimillä koristellut laatikot eivät ole halvimmasta päästä. The Vergen mukaan The One -kaiutin, jossa on myös sisäänrakennettu akku, maksaa yhdysvalloissa 349 dollaria (noin 290 euroa), ja on saatavilla vasta keväällä 2019.

The Three -mallissa on puolestaan stereokaiuttimien toistoa täydentämässä vielä oma subwoofer. Musiikkia sille voi syöttää myös usb-liitännän tai 3,5 millimetrin analogiliitännän kautta, ja myös perinteisen vinyylisoittimen liittäminen onnistuu. Järeämpi laite luvataan kauppoihin syksyllä – ainakin Yhdysvalloissa – ja hintaa sillä on 499 dollaria (noin 415 euroa).

Muropaketin uusimmat