Koronavirus on vaikuttanut haitallisesti myös teknologiayrityksiin – viisi esimerkkiä Applesta Tinderiin

14.03.2020 10:10 Muropaketin toimitus

Koronaviruksesta on haittaa monilla elämän osa-alueilla. Teknologia-alakaan ei ole ollut suojassa pandemian vaikutuksilta. Listasimme alla viisi esimerkkiä.

Google ohjeisti Pohjois-Amerikan henkilöstöään työskentelemään kotoa käsin ja välttämään toimistolle menemistä, mikäli heidän toimenkuvansa sallii tämän. Kyseessä ei ole kuitenkaan pakko – työntekijä saa mennä työpaikalle halutessaan. Kehotus on voimassa näillä näkymin 10. huhtikuuta saakka.

Apple puolestaan sulkee kaikki liikkeensä Italiassa määräämättömäksi ajaksi. Voimassa olevat valtion asettamat liikkumisrajoitukset ovat voimassa 3. huhtikuuta saakka. Apple on myös kieltänyt myyjiään tarjoamasta asiakkaille kokeiltavaksi Apple Watch ja AirPods -tuotteita.

Deittipalvelu Tinder peruutti Swipe Night -videosarjansa kansainvälisen julkaisun. Syynä on hienotunteisuus, sillä sarjassa käsitellään maailmanlopun teemoja – aihe saatettaisiin yhdistää riehuvaan koronavirusepidemiaan.

Koronavirus on saanut myös teknologiakonferensseja peruuntumaan. Niitä saatetaan kuitenkin järjestää verkon kautta. Peruutettuja tai myöhemmin järjestettäviä konferensseja ovat muun muassa E3, Facebook F8, Adobe Summit, Dell World, Cisco Live Melbourne, Google I/O, IoT World Developer Conference ja Nvidia GTC.

GPU-piirien toimitukset ovat vaarassa koronaviruksen vuoksi. Tämä vuoden ensimmäisellä neljänneksellä toimitusten uskotaan laskevan koronaviruksen aiheuttamien tuotanto- ja toimitusvaikeuksien vuoksi.

Kerroimme myös, miten koronavirusta voi torjua vaikkapa omalla kotitietokoneellaan.