Uusimmat

Langattomien Zolo Liberty -kuulokkeiden takana on Anker

09.07.2017 12:57 Muropaketin toimitus

Zolo Liberty+ -kuulokkeille kerätään rahaa Kickstarterissa. Zolon taustalta löytyy kuitenkin etenkin laadukkaista varavirtalähteistään tunnettu Anker. 

Ankerin valikoimista löytyy myös omalla brändillä myytäviä kuulokkeita. Kickstarterissa joukkorahoitettava Zolo Liberty+ vie kuitenkin Ankerin kuulokkeet aivan uudelle tasolle. Täysin langattomia Zolo Liberty+ -luureja kutsutaankin sanaleikkisällä termillä ”hearables”.

Zolot ovat ensimmäiset Bluetooth 5 -yhteyttä hyödyntävät kuulokkeet. Valmistajan mukaan niiden ja puhelimen välinen yhteys on lähes täydellisesti katkeamaton, sillä kuulokkeiden runkorakenne toimii antennina.

Ne ovat valmistajansa mukaan myös ensimmäiset grafeenia elementtien valmistusaineena hyödyntävät kuulokkeet. Sata kertaa terästä vahvemmasta grafeenista on povattu ihmeainetta ratkaisemaan useita erilaisia teknisiä ongelmia. Sen vaikutuksen kuulokkeiden äänenlaatuun pääsee kuulemaan lokakuussa, mikäli Zolon lupaus kuulokkeiden toimituksista pitää paikkansa. Halvimmillaan uutuuskuulokkeet irtoavat 99 dollarilla.

Uuden materiaalitekniikan ja langattomuuden lisäksi kuulokkeista löytyy myös uudenlaiset pehmustetyynyt, joiden luvataan asettuvan korviin aiempia ratkaisuja tiukemmin ja pitävän kuulokkeet päässä pään liikkeistä huolimatta. Akkukestoa kuulokkeille luvataan 3,5 tuntia. Kuljetuskotelon varavirtalähteen avulla soittoaika venyy yhteensä 48 tuntiin asti.

Ulkomaailmasta voi joko eristäytyä tai käyttää kuulokkeiden mikrofonia päästämään ulkomaailman äänet lävitse. Tällöin esimerkiksi tärkeitä kuulutuksia odotellessa kuulokkeita ei tarvitse ottaa pois korvista. Kuulokkeet tukevat myös eri valmistajien tekoälyjä, ja niillä voi jutella sovelluksen kautta niin Applen Sirin, Googlen apurin kuin Amazon Alexankin kanssa.

Edit 9.7.2017 klo 21.52: Lisätty jutusta puuttuneet lähdelinkit.