Uusimmat

Lenovo esitteli edullisen liukumekanismilla varustetun Z5 Pro -puhelimen

02.11.2018 12:44 Muropaketin toimitus

Kameran liukumekanismista on pikkuhiljaa tulossa seuraava älypuhelimien muotoilutrendi. Nyt Lenovo on julkaissut oman liukumekanismillisen Z5 Pro -mallinsa.

Älypuhelimista kehityksessä pyritään eliminoimaan kaikki mahdolliset näytön reunat. Myös näyttölovesta on pyritty pääsemään eroon sijoittamalla etukamerat ja kaiutin erilliseen esiin liukuvaan telakkaan. Liukumekanismi onkin yleistynyt puhelimissa viimeisen syksyn aikana ja se löytyy muun muassa Huawei Honor Magic 2:sta.

Nyt Lenovo on julkistanut oman näkemyksensä liukumekanismillisesta älypuhelimesta, kertoo Engadget. 6,39-tuumaisella näytöllä varustettu Lenovo Z5 Pro tarjoaa Snapdragon 710 -suorittimen, kuusi gigatavua keskusmuistia ja 3350 milliampeeritunnin akun. Kameroiden saralla takapuolelta löytyy 16 + 24 megapikselin kaksoiskamera, esiin liukuvasta telakasta puolestaan 16 + 8 megapikselin etukaksoiskamera, joka tukee myös kasvojentunnistusta. Lisäksi Z5 Prossa on näyttöön upotettu sormenjälkitunnistin.

Muihin liukumekanismilla varustettuihin älypuhelimiin verrattuna Z5 pro on melko edullinen. Edullisin 64 gigatavun sisäisellä tallennustilalla varustettu malli maksaa Kiinassa vain 1998 yuania eli reilut 250 euroa. Ainakaan toistaiseksi Lenovo Z5 Prota ei nähdä Euroopassa.