UUSIMMAT

Lenovo esitteli maailman ensimmäisen taittuvanäyttöisen kannettavan

15.05.2019 10:13 | Muropaketin toimitus

Lenovon tuleva kannettava on valmistajan mukaan maailman ensimmäinen kannettava tietokone, joka hyödyntää Samsung Galaxy Foldin ja Huawei Mate X:n kaltaisissa taittuvanäyttöisissä puhelimissa nähtyä taittuvaa näyttöteknologiaa.

Lenovon taittuvanäyttöisellä kannettavalla ei ole vielä virallista nimeä, mutta sen on määrä saapua osaksi X1-sarjaa ensi vuoden aikana. Vaikka laite muistuttaa taittuvanäyttöistä tablettia eikä siinä ole lainkaan fyysistä näppäimistöä, on kyseessä Lenovon mukaan silti täysiverinen Windowsilla varustettu tietokone.

The Vergen testaamassa prototyypissä oli auki avattuna 13,3-tuumainen 4:3-kuvauhteella toimivs OLED-näyttö, joka taittui noin kirjan kokoiseksi. Lenovon visiossa laitetta voi käyttää tavallisen kannettavan tapaan sylissä tai pöydällä niin, että ruudun alaosa muuttuu digitaaliseksi näppäimistöksi, tai esimerkiksi suurikokoisena tabletina tai pelkkänä näyttönä erillisen näppäimistön kanssa näytön takana olevan jalan avulla.

The Vergen testin mukaan prototyyppi oli vielä jokseenkin keskeneräinen eikä esimerkiksi näytön sarana ollut vielä aivan täydellinen. Myös katselukulmien kanssa oli ongelmia. Lenovolla on kuitenkin vielä hyvin aikaa hienosäätää tuotettaan ennen sen julkaisua, eikä laitteen teknisistä ominaisuuksista kerrottu vielä tarkemmin.