Uusimmat

Lenovo julkaisi Samsung Fold -tyylisen kannettavan tietokoneen – älylaitteiden edut samassa paketissa?

11.01.2020 15:18 Muropaketin toimitus

CES 2020 -teknologiamessuilla esiteltiin uusi Lenovon kannettava ThinkPad X1 Fold -tietokone. Erikoisen siitä tekee sen taittuva näyttö.

Microsoft Windows 10 -käyttöjärjestelmällä toimitettavassa Lenovo ThinkPad X1 Fold -laitteessa ei ole lainkaan näppäimistöä. Sen sijaan siinä on LG:n valmistama taitettava 13,3-tuumainen, 2048×1536 pikselin OLED-näyttö. Lenovon mukaan näytön voi kääntää saumattomasti tasaisesta taitetuksi. Pystykäyttötilassa ThinkPad X1 Foldilla voi esimerkiksi tehdä muistiinpanoja tai piirtää luonnoksia Active Pen -kynän avulla.

Lenovo on tiettävästi työskennellyt laitteen parissa jo neljä vuotta. Samsung Galaxy Foldin virheitä on yritetty ilmeisesti välttää, sillä yritys tutki vuosien aikana kuutta eri saranavaihtoehtoa. Saranoita on ollut pohtimassa Lenovon lisäksi myös Intelin insinöörit. Laite tuo käyttäjälle raportoidusti niin puhelimen, tabletin kuin kannettavan tietokoneenkin edut samassa paketissa.

Lisäksi laitteessa on ainakin USB-C-liitäntä, jonka kautta siihen voi liittää hiiren ja näppäimistön tai toisen näytön. Painoa laitteella on 2,2 kiloa.

ThinkPad X1 Fold tulee markkinoille vuoden 2020 puolenvälin tienoilla. Suomen hinta ei ole vielä tiedossa, mutta Yhdysvalloissa hinta on alkaen 2499 dollaria (noin 2250 euroa).