Uusimmat

Lenovo tuomassa markkinoille 5G-yhteydet mahdollistavan Moto Modin?

29.05.2018 17:15 Muropaketin toimitus

Vahvistamattomien tietojen mukaan Lenovo on tuomassa markkinoille 5G-yhteydet mahdollistavan Moto Modin yhdessä modulaarisen Moto Z3 Playn kanssa.

5G-yhteydet ovat vielä pääosin testausvaiheessa. Lenovon tuleva Moto Z3 Play saattaa kuitenkin olla yksi ensimmäisistä 5G-yhteyksiä tukevista älypuhelimista, sillä vahvistamattomien tietojen mukaan Lenovo on tuomassa markkinoille tulevan älypuhelimen kanssa 5G-yhteydet mahdollistavan Moto Modin.

XDA-Developersin vuotaman kuvan perusteella Moto Z3 Playn takapuolelle kiinnittyvä 5G-lisäosa on melko massiivinen. Varsinaisen antennin lisäksi se saattaakin sisältää myös lisäakun. Vielä tässä vaiheessa ei tiedetä, toimiiko mahdollinen 5G Moto Mod myös yhdessä Z3 Play -puhelinta vanhempien mallien kanssa.

5G-verkkojen kattavuus on nyt ja vielä lähitulevaisuudessa hyvin rajoittunutta. Android Authorityn mukaan Yhdysvalloissa Sprint- ja Verizon -operaattorit pyrkivät tuomaan 5G-taajuudet suurimpiin kaupunkeihin kuluvan vuoden syksyllä sekä ensi vuoden alussa.

Suomessa ensimmäiset 5G-taajuudet tulisivat operaattoreiden käyttöön ensi vuoden alusta lähtien, mikäli Liikenne- ja Viestintäministeriön nykyinen suunnitelma toteutuu nykyisessä muodossaan.

Muropaketin uusimmat