Uusimmat

LG ei osaa päättää, joten sinä saat valita: LCD vai OLED

30.03.2018 12:50 Muropaketin toimitus

LG G7 -puhelimen valmistus ja suunnittelu tuntuvat etenevän erikoisia polkuja. Nyt laitteen näyttötekniikka on päätetty jättää kuluttajan päätettäväksi.

Huhujen mukaan G7 olisi jo kerran palautetta takaisin suunnitelupöydälle, sillä LG:n isojen pomojen mielestä se ei erottunut tarpeeksi kilpailijoiden lippulaivamalleista.

Korealaisen ETNews-sivuston mukaan G7 saapuisi kauppoihin kahtena eri versiona, toisessa olisi OLED-tekniikkaan perustuva näyttö ja toisessa LCD-paneeli. Esimerkiksi viime vuoden V30-huippumallissa on OLED-näyttö, mutta toisaalta LG kehittelee MLCD+ -tekniikkaan perustuvaa näyttöä puhelimiin. Uuden tekniikan luvataan tuottavan aiempaa kirkkaampia ja energiatehokkaampia ratkaisuja kuin perinteisen IPS-tekniikan.

Kyseessä ei ilmeisesti ole pelkästään G-sarjaa koskeva erikoinen päätös, vaan osa yrityksen uutta strategiaa, jossa täysin uusien mallien sijasta julkaistaan pieniä päivityksiä. Esimerkiksi V30-malli päivitty V30S ThinQ -versioksi, jossa oli enemmän keskusmuistia ja tallennustilaa.

LG G7 -puhelinta odotetaan julkaistavaksi toukokuun aikana. ETNews ei osannut kertoa tulevatko molemmat mallit saataville samaan aikaan, vai onko OLED-malli esimerkiksi päivitysversio, joka nähdään myöhemmin. Valmistusmäärissä LCD-versio vie kuitenkin ennakkotietojen mukaan voiton.

Muropaketin uusimmat