Uusimmat

LG:lle ja Applelle mielenkiintoisia VR-patentteja

04.04.2018 09:16 Muropaketin toimitus

LG ja Apple ovat ainakin tutkimuslaboratorioissaan kehitelleet virtuaalitodellisuuslaitteita tulevaisuutta varten, tästä kertovat tuoreet julkisuuteen tulleet patentit.

LG:lle myönnetty, AndroidHeadlinesin uutisoima, patentti esittelee huomattavasti nykyisiä VR-laitteita monipuolisemmin säädettävissä olevan ratkaisun. Ulkoisilla kontrolleilla voi säätää sekä näytön että laitteen linssien sijaintia. Patentista ei aivan selviä, kuvaileeko se Google Cardboard -tyyppistä laitetta, jossa näyttönä toimii älypuhelin – vai itsenäistä VR-ratkaisua.Kuvien perusteella laitteessa on kuitenkin aukko älypuhelimen kameraa varten – mutta toisaalta laitteessa on kamera myös itsessään.

Erityistä huomiota patentissa käytetään kuvailemaan miten ”vieraita esineitä” estetään pääsemästä laitteen sisälle. Etenkin puhelinta VR-lasien näyttönä käyttäessä pölyhiukkaset ja muut roskat häiritsevät kokemusta pahasti, joten ratkaisut tähän ovat tervetulleita.

Apple tähtäilee omalla patentillaan aivan toisenlaisiin sfääreihin, kertoo The Verge. Se yhdistäisi VR-lasit ja auton sisäpuolelle kiinnitetyt näytöt luomaan uudenlaisen ajokokemuksen.

Ikkunoista näkyvä reaalimaailma korvattaisiin virtuaalisilla näkymillä, tarkoituksena on vähentää matkapahoinvointia. Pakettiin kuuluu myös moottoroitu penkki, joka liikkuu virtuaalimaisemien tahdissa. Tylsän maantien sijasta voi valita esimerkiksi lilluvansa alas jokea, lentävänsä riippuliitimellä – tai jännitystä voi hakea maailmanlopun meiningeistä ja zombiehyökkäyksistä. Viimeisen VR-kokemuksen kohdalla ajatusta on kehitelty erittäin pitkälle, patenttihakemuksessa esimerkiksi kuvaillaan miten punaisiin valoihin pysähtynyt auto olisikin zombiemaailmassa rikkoutunut, ja moottori suostuisi käynnistymään vasta kun reaalimaailmassa valo vaihtuu vihreäksi.