Luvassa useita uusia taittuvia puhelimia – Samsung Display toimittanee näyttöjään kohta kiinalaisille valmistajille

30.01.2021 11:30 Muropaketin toimitus

Samsung toi vuonna 2019 kovalla kohinalla taittuvanäyttöisen Samsung Galaxy Fold -puhelimensa markkinoille. Nyt Samsung Display aikoo toimittaa taittuvia näyttöjä myös muille valmistajille.

ETNewsin tietojen mukaan Samsung Display on jo solminut sopimuksen, jonka myötä taittuvia näyttöjä toimitetaan valikoiduille kiinalaisille valmistajille. Toimitusten on määrä alkaa tämän vuoden kolmannella neljänneksellä. Tarkoituksena on myydä kiinalaisille miljoona näyttöä ennen vuoden loppua.

GSM Arena uskoo, että sopimus tarkoittaa myös sitä, että tämän vuoden toisella neljänneksellä esitellään useita taittuvanäyttöisiä puhelimia. Tiettävästi tällaisia teknologiayrityksiä ovat ainakin Oppo ja Vivo – ja muiltakin valmistajilta on odotettavissa julkistuksia.

Samsung Display toimittaa kiinalaisille sekä isoja näyttöjä Galaxy Z Foldin tapaan että pieniä näyttöjä Galaxy Z Flipin tapaan. Samsung Displayn etuna muihin näyttövalmistajiin nähden on Ultra Thin Glass (UTG) -teknologia, mutta ainakin BOE on tiettävästi lähitulevaisuudessa julkaisemassa vastaavanlaisia näyttöjä. BOE:n yksi asiakas on Huawei.