Mallit eivät myy – miten käy Lenovon modulaariselle Moto Mods -konseptille?

08.04.2018 18:14 | Muropaketin toimitus

Lenovon Moto Mods -konsepti toi erilaiset lisälaitteet, kuten printterin sekä projektorin, osaksi älypuhelimia. Lisäosat eivät ole kuitenkaan myyneet odotetulla tavalla, joten niiden kohtalo on vaakalaudalla.

Lenovon Moto Mods on mielenkiintoinen konsepti. Siinä Moto Z -sarjan älypuhelimiin voi erityisen liittimen avulla liittää erilaisia lisäosia, joihin kuuluvat tavanomaisten lisäakkujen ja kaiuttimien lisäksi muun muassa polaroid-tulostin sekä kannettava projektori.

Hienosta ideasta huolimatta Moto Modsien tulevaisuus on vaakalaudalla, raportoi Fastcompany. Lenovon mukaan Googlelta ostettu Motorola ei ole tuottanut odotetulla tavalla, ja vaikka vielä ainakin tuleva Moto Z3 Play tukee lisäosia, ei jatkosta ole tarkkaa tietoa.

Moto Modsien ongelmat ovat olleet moninaiset. Ensinnäkin ne toimivat vain ja ainoastaan yhteensopivissa Moto Z -älypuhelimissa, jolloin Lenovon täytyy taistella Samsungin sekä Applen kaltaisten brändien kanssa siitä, kenen valmistajan älypuhelimen kuluttajat ostavat. Moto Modsit ovat myös melko kalliita, jopa useita satoja euroja maksavia lisäosia.

Samalla Moto Modsien valmistaminen on ollut hankalaa, sillä valmistajat ovat tuskailleet Moto Modsien uniikin liittimen sekä ohjelmistojen kanssa. Toisaalta Moto Modsit lukitsevat kaikki tulevat Moto Z -laitteet samaan kokoluokkaan, mikä ei ole välttämättä optimaalista.