Meizu ihastui lisänäyttöihin, nyt pukkaa pyöreää

02.08.2017 12:54 Muropaketin toimitus

Meizu Pro 7 -puhelin on herättänyt suuresti mielenkiintoa ennen julkistustaan, ja vielä sen jälkeenkin. Laitteen erikoisuus on sen takapuolella oleva pikkunäyttö. Uusien vuotokuvien perusteella Meizu on sunnittelemassa toistakin samaan ideaan perustuvaa puhelinta.

PlayfulDroid-sivuston tietojen perusteella puhelin kantaisi nimeä Meizu X2, ja se julkistettaisiin vielä ennen tämän vuoden loppua. Meizu X -puhelin julkistettiin marraskuussa, joten todennäköisintä on odottaa julkistuksen tapahtuvan samoihin aikoihin.

Kuvissa näkyy laitteen takapuolelle sijoitettu, noin kolikon kokoinen kakkosnäyttö. Kuvissa siinä oon nähtävillä ainakin kello ja päiväys, sekä akun varaustilasta kertova näyttötila. Sen tarkempia tietoja laitteesta ei vielä valitettavasti ole saatavilla. Pienen pyöreän näytön toiminnallisuus tuskin tosin yltää samaan, kuin Pro 7 -mallin kakkosnäyttö, joka voi esimerkiksi näyttää reaaliaikaisen kopion etupuolen kookkaammasta näytöstä.

Toistaiseksi ainoa vuotokuvista kakkosnäytön lisäksi selviävä asia on takapuolen kamera, jossa on käytössä vain yksi linssi, ja sen vieressä LED-salama.

Pitkään MediaTekin kanssa yhteistyötä tehnyt Meizu on lämmitellyt välejään Qualcommin suuntaan, ja loppuvuodesta luvassa on ainakin yksi huippumalli Qualcommin Snapdragon-sirulla. Pro7 puolestaan oli ensimmäinen MediaTekin uutta huippusirua Helio X30 käyttänyt puhelin. Suuri mielenkiinto kohdistuukin näytön lisäksi myös X2-mallin järjestelmäpiiriä kohtaan.