Meizu sai M6 Noten pihalle, kehuu kameran päihittävän Huawei P10:n

24.08.2017 19:14 Muropaketin toimitus

Meizu M6 Note saatiin lopulta julkistettua virallisesti. Hintaisekseen puhelin on melkonen tehopakkaus.

Kiinassa laitteen hinta on vain 1099 renminbiä, eli noin 140 euroa. Siihen hintaan ei yleensä saa puhelimeensa Qualcommin Snapdragon 625 -järjestelmäpiiriä, mutta Meizun tapauksessa tämä onnistuu. Edullisimmassa mallissa keskusmuistia on kolme gigatavua ja tallennustilaa 16 gigatavua.

Lisää maksamalla tallennustilan voi kasvattaa 32 gigatavuun, tai muistin neljään gigatavuun ja tallennustilan 64 gigatavuun. Parhaan mallin kohdalla hinta kohoaa 215 euroon, kertoo Gizmochina.

Mallista riippumatta puhelimiin on istutettu takapuolelle kaksoiskamera. Pääkamera on Sonyn IMX326-kennoon perustuva 12 megapikselin ratkaisu f1.9-aukolla. Vierestä löytyy 12 megapikselin Samsung 2L7-kenno. Molemmille antaa avustusta kuvaukseen peräti neljää LED-valoa hyödyntävä kuvausvalo. Etukamera on 16 megapikselin malli.

Meizu esitteli puhelimensa kameran laatua lukuisilla esimerkkikuvilla. Niiden perusteella luvassa on kovan luokan vehje kuvaajille, mutta valmistajan esimerkkeihin kannattaa aina suhtautua pienellä varauksella. Hurjin esimerkki vertaa laitetta monta kertaa tyyriimmän Huawei P10-puhelimen kameraan, joka ei kykene lähellekään yhtä näyttävään suoritukseen mitä M6 Note.

Puhelimen 5,5-tuumaisen näytön tarkkuus on 1080p, akussa on milliampeeritunteja tasan 4000. Valmistaja lupaa peliaikaa täydellä latauksella kymmenen tuntia. Paljon reissaavia ilahduttaa vakiona oleva kaksois-SIM-toiminto. Käyttöjärjestelmänä on Android 7.1.2 Nougat, Meizun Flyme 6 -käyttöliittymällä ja One Mind -tekoälyllä höystettynä.