Meizun uudessa konseptipuhelimessa ei ole lainkaan fyysisiä reikiä tai nappuloita

24.01.2019 18:05 Muropaketin toimitus

Kiinalaisvalmistaja Meizu on esitellyt uuden Zero-konseptimallin puhelimesta, jossa ei ole yhtäkään fyysistä latausreikää tai nappulaa.

Älypuhelimissa on jo pitkään jatkunut trendi, jossa kaikki ylimääräiset nappulat ja reiät ovat saaneet lähteä. Ensin poistui fyysinen kotinäppäin ja sen jälkeen kuulokeliitäntä. Nyt Meizun esittelemä Zero-konseptimalli vie idean vielä pidemmälle ja poistaa kaikki loputkin fyysiset reiät ja näppäimet.

The Vergen mukaan Meizu Zerossa ei ole kotinäppäintä, äänenvoimakkuuspainikkeita, latausporttia, kuulokeliitäntää, kaiuttimen reikiä tai edes SIM-korttipaikkaa. Sen sijaan se hyödyntää eSIMiä, näytön kaiuttimeksi muuttavaa mSound 2.0 -teknologiaa ja langatonta latausta. Saumattoman ja lähes reiättömän kokonaisuuden ainoa pieni poikkeus on sen alaosasta löytyvä hyvin pieni mikrofonin reikä.

Meizu Zeron muihin ominaisuuksiin kuuluvat IP68-suojaus vedeltä ja pölyltä, 5,99-tuumainen näyttö ja Snapdragon 845 -suoritin. Vielä ei kuitenkaan ole mitään varmuutta siitä, saapuuko Meizu Zero lainkaan kuluttajamarkkinoille.