Meizun uutuuspuhelimessa on jälleen sisällä Samsungia

19.01.2018 12:16 Muropaketin toimitus

Kaiken muun mahdollisen lisäksi Samsung valmistaa myös puhelinten järjestelmäpiirejä. Korealaisvalmsitajan omien puhelinmallien lisäksi niitä ei nähdä juuri muissa laitteissa – paitsi Meizuissa.

Samsungia hyödyntävällä linjalla jatkaa AndroidAuthorityn mukaan myös vasta julkistettu Meizu M6s -malli. Kyseessä on ensimmäinen valmistajan M-sarjalainen, jonka sisällä tikittää Samsungin järjestelmäpiiri. Kyseinen Exynos 7872 -piiri tekee samalla debyyttinsä puhelinmaailmassa. Piiri koostuu kahdesta Cortex-A73 -ytimestä ja neljästä Cortex-A53 -ytimestä. Lisäksi mukana on Mali-G71 MP1 GPU.

Muistia puhelimessa on kolme gigatavua ja tallennustilaa ilman muistikorttia 64 gigatavua. Näytön lävistäjä on 5,7 tuumaa, tarkkuus 1440 x 720 pikseliä ja kuvasuhde 18:9. Takakamerassa on 16 ja etukamerassa 8 megapikseliä. 3000 milliampeeritunnin akkuun saa ladattua 52 prosentin verran virtaa puolessa tunnissa.

Puhelimessa on pari pientä jippoa, joilla valmistaja toivoo sen erottuvan kilpakumppaneistaan. Sormenjäljenlukija on asennettu puhelimen reunaan – samaan tapaan kuin Sonyn Xperia -puhelimissa. Ohjelmallisella puolella käytössä on Meizun oma, Android Nougat -pohjainen Flyme 6 OS, jossa erikoisuutta tavoitellaan Halo-napilla ja sen mBack-toiminnolla. Androidin kotinäppäimen tilalla näytössä olevaa renkulaa voi painella ja pyyhkiä eri tavoin. Esimerkiksi kosketus vie takaisinpäin, painallus vie kotiruutuun, pitkä painallus sammuttaa näytön, pyyhkiminen oikealle tai vasemmalle vaihtaa puolestaan sovelluksia.