Meta eli entinen Facebook äänestettiin ylivoimaisesti vuoden kamalimmaksi yritykseksi

26.12.2021 18:33 | Muropaketin toimitus

Yahoo Finance julisti Metan vuoden kamalimmaksi yritykseksi. Valinta perustui äänestykseen.

Äänestykseen osallistui 1541 ihmistä. Tarjolla oli monia yrityksiä, mutta ”voittaja” oli selkeä – Facebookin, WhatsAppin ja Instagramin emoyhtiö Meta valittiin sen saatua kahdeksan prosenttia äänistä. Ääniä se sai yli puolet enemmän kuin kakkoseksi sijoittunut kiinalainen verkkokauppajätti Alibaba.

Metan valinta kamalimmaksi yritykseksi ei ole yllätys, sillä se on luovinut tänä vuonna kohusta toiseen. Keskustelua herättäneistä tapahtumista mainittakoon Metan vaatimus kerätä WhatsAppin kautta käyttäjätietoa, jota se hyödyntää ja saattaa jakaa kolmansille osapuolille. Toinen iso kohu syntyi, kun Instagramin haittavaikutuksista nuoriin kertova sisäinen tutkimus vuoti julkisuuteen.

Metaa ja Alibabaa listalla seurasivat AT&T, Nikola sekä Tesla. Tesla-inhoon vaikutti todennäköisesti huonosti toimivien tuotteiden tuominen markkinoille sekä seksuaaliahdisteluun ja rasismiin liittyvät kohut. Teslan Toimitusjohtaja Elon Musk on niin ikään ristiriitaisia tuntemuksia herättävä henkilö.

Lue myös: Facebookin omankin tutkimuksen mukaan Instagram on haitallinen nuorten tyttöjen mielenterveydelle – joka kolmas kärsii negatiivisista vaikutuksista – Muropaketti.com