Uusimmat

Microsoft antaa Cortanalle silmät

08.05.2018 20:11 Muropaketin toimitus

Microsoftin Cortana on älykaiuttimissa jäämässä pahasti Amazonin Alexan ja Googlen Assistantin jalkoihin. Redmondin jättiläisellä saattaa kuitenkin olla vielä ässä hihassaan konenäön muodossa.

Toistaiseksi Cortanaa ei juuri ole älykaiuttimissa näkynyt, käytännössä markkinoilla on vain yksi Harman/Kardonin malli. Kuluttajamarkkinoilla tilanne vaikuttaa siis pahalta, mutta yritysmaailmassa Microsoft saattaa pian tarjota jotain mitä muilta puuttuu.

Yhtiön Build-konferenssissa Seattlessa on esitelty uudenlaista Cortana-apuria, joka kuulee, puhuu ja näkee. PCWorld uutisoi demosta, jossa esiteltiin tulevaisuuden kokoushuonetta. Esityksessä Cortana, Surface Hub, Skypen käännöstoiminto, PowerBI ja Microsoft Teams oli valjastettu toimimaan saumattomasti yhteen.

Cortanaa pyydettiin järjestämään kokous uuden tuotteen suunnittelua varten. Kokoushuoneeseen saapuvat ihmiset futuristisen näköinen älykaiutin tunnisti kameraansa käyttäen, ja kutsui jokaista osallistujaa heidän nimillään. Kun kokouksen koollekutsuja astui sisään, kysyi Cortana halutaanko kokous aloittaa virallisesti. Välittömästi eri tekniikat alkoivat tallentaa puhuttuja asioita reaaliajassa tekstiksi, myös kääntäen tekstit kokouksen kiinalaista osallistujaa varten.

Varsinaisesta Cortana-laitteesta Microsoft ei kertonut sen enempää. Demossa kuitenkin esiteltiin sen tuottamaa 360-kuvaa ja kasvojentunnistusta vakuuttavasti, joten saattaa olla, että kyseinen ominaisuus tuodaan markkinoille muodossa tai toisessa hyvinkin pian. Amazonilla on tällä hetkellä Alexaa käyttäviä Echo-laitteita, joissa on kamera, mutta sitä käytetään pelkästään videopuheluiden soittamiseen.