UUSIMMAT

Microsoft julkisti taittuvat, kahdesta näytöstä muodostuvat Surface Neo ja Surface Duo -laitteet

03.10.2019 09:18 | Muropaketin toimitus

Microsoft esitteli viimeöisessä tiedotustilaisuudessaan yllättäen taittuvia kahdesta näytöstä muodostuvia Surface-laitteita.

Kaksinäyttöisille laittelle optimoidulla Windows 10X:llä toimivassa Surface Neossa 360 asteen sarana yhdistää kaksi yhdeksäntuumaista näyttöä, jotka muodostavat yhdessä avattuna 13-tuumaista näyttöä vastaavan kokonaisuuden. Microsoftin mukaan Surface Duo vastaa ominaisuuksiltaan täysiveristä Windows PC:tä ja se tukee Surface Pen -kosketuskynää. Laite painaa vain 655 grammaa ja avattuna sen paksuus on 5,3 millimetriä.

Surface Duo on vielä Neoakin pienempi Android-puhelin. Siinä kaksi 5,3-tuumaista näyttöä muodostavat yhdessä 8,3-tuumaisen kokonaisuuden. Kuten voi odottaa, tukee Surface Duo Android-sovelluksia ja kummallakin näytöllä voi käyttää yhtä aikaa eri sovellusta. Toisaalta vaakatasoon käännettynä toista näyttöä voi käyttää myös näppäimistönä.

Uusia laitteita joudutaan odottamaan vielä pitkään, sillä Microsoftin mukaan ne julkaistaan kuluttajamarkkinoille vasta loppuvuodesta 2020 eli reilun vuoden kuluttua.

Muropaketin uusimmat