UUSIMMAT

Microsoft lähtee haastamaan iPadeja, kehittelee halpis-Surfacea

18.05.2018 13:08 | Muropaketin toimitus

Microsoftin historia kosketusnäyttölaitteiden suhteen on melkoisen surullista luettavaa. Tehokäyttäjille suunnatut Surface Pro -koneet ovat kuitenkin keränneet kehuja, nyt Redmondissa yritetään toistaa suosio kertaluokkaa edullisemmassa hintaryhmässä.

Bloombergin tietolähteiden mukaan Microsoft suunnittelee noin 400 dollarin hintaisia tablettilaitteita, joiden on tarkoitus olla markkinoilla jo tämän vuoden aikana. Jo vuonna 2012 yritettiin samaa Surface RT -tableteilla, joiden suosio jäi todella vaatimattomaksi – suurelta osin sen vuoksi, että laitteilla ei pystynyt ajamaan perinteisiä Windows-sovelluksia.

Nykyiset Surface Pro -laitteet ovat 12-tuumaisia, mutta edullisimmista tableteista on tarkoitus tehdä kymmentuumaisia. Myös niiden kulmat on pyöristetty iPadien tapaan ja erotuksena teräväkulmaisista Pro-koneista. Painoa niillä kerrotaan olevan noin 20 prosenttia vähemmän kuin nykyisillä isoveljillään.

Painon ohessa myös akkukesto putoaa merkittävästi. Surface Pro pörrää akulla Microsoftin lupauksen mukaan 13,5 tuntia, kuluttajamalli joutuu tyytymään 9,5 tuntiin. Latausliitäntänä uutukaisissa on USB-C, siinä missä aiemmat Surface-laitteet ovat luottaneet Microsoftin omaan liitäntään.

Tarkkoja teknisiä tietoja Bloomberg ei onnistunut vuotajiltaan kaivamaan, mutta tablettien sisuksissa hyrräävät joka tapauksessa Intelin prosessorit.