Uusimmat

Microsoft perustaa uuden tuotekehitysyksikön Tampereelle – Davuluri kehui suomalaista osaamista avokätisesti

18.09.2020 10:12 Muropaketin toimitus

Microsoft tiedotti torstaina, että se aikoo avata Suomessa uuden yksikön. Se sijoitetaan Tampereelle.

Yksikkö keskittyy Surface-laitteistokehitykseen. Microsoftin mukaan Tampereella tullaan kehittämään uusia teknologioita, joiden avulla vahvistetaan Microsoftin tavoitteita Surface-laitteisiin liittyen. Yksikön kerrotaan toimivan tiiviissä yhteistyössä Microsoftin Yhdysvalloissa työskentelevän Devices-tiimin kanssa.

Microsoft Surfacen johtava tuotekehitysinsinööri Pavan Davuluri kommentoi seuraavasti:

– Olemme innoissamme, että voimme hyödyntää suomalaista huippuosaamista viedäksemme tuotteitamme ja niiden tarjoamia kokemuksia eteenpäin. Haluamme luoda uusia mahdollisuuksia sekä Microsoftille että paikalliselle alueelle, ja rekrytoinnit Tampereen tuotekehitysyksikköön ovat parhaillaan käynnissä, Duvuluri sanoi.

– Suomi on aina ollut innovaatioiden keskus. Tätä täydentää Suomessa oleva laaja ekosysteemi, joka käsittää globaaleja yrityksiä, maailmanluokan tutkimusta ja alan johtavia osaamiskeskittymiä, kuten Tampereen kuvantamisteknologian ekosysteemin. Microsoftin vahvistaminen Suomessa ja alueen vahvan insinööriosaamisen ja innovaatiokyvyn hyödyntäminen on meille strateginen mahdollisuus, Duvuluri vielä lisäsi.

Tampereen tuotekehitystiimi keskittyy kamera-, kuvantamis-, elektroniikka- ja langattoman verkon ratkaisujen suunnittelemiseen, ja tiimiin palkataan aluksi 20-30 asiantuntijaa. Vastaavaksi johtajaksi on nimitetty Liisa Peltonen, joka on työskennellyt aiemmin Intelin Tampereen yksikössä kamerakehityksestä vastaavana johtajana.

Muokattu 18.9. klo 17:11. Korjattu otsikon nimestä kirjoitusvirhe

Muropaketin uusimmat