UUSIMMAT

Microsoftin Andromeda-laitteesta on vähän tietoa, paljon spekulointia

05.12.2017 17:25 | Muropaketin toimitus

Microsoftin Andromeda-konseptista tiedetään vielä kovin vähän, mutta jotain mahdollisesti mullistavaa on luvassa – kenties jo ensi vuonna.

ZDNet on kasannut tietoa Microsoftin huhutusta Andromeda-laitteesta. Monesti mobiilimarkkinoilla flopannut jättiyritys on ilmeisesti lähdössä toden teolla mukaan taittuvien älylaitteiden kisaan. Aiemmin tänä vuonna Microsoftille myönnettiinkin patentti yhdenlaisesta saranoidusta älylaitteesta. Vastaavantyyppisiä patentteja tai vakavia aikeita on luonnollisesti myös muilla, esimerkiksi Applella, Samsungilla, HTC:llä ja Lenovolla.

Andromeda-koodinimiellä tunnettu laite nähdään aikaisintaan vuonna 2018. Siinä missä aiemmat yritykset mobiileilla Windows-älylaitteilla ovat menneet enimmäkseen pieleen, voi nyt olla kellossa erilainen ääni. Esimerkiksi aiemmin erillään toimineet Windows-, Office-, ja Surface-yksiköt on nyt tuotu yhden ja saman pöydän ääreen. Yritys on myös jo julkistanut Snapdragon 835 -pohjaisten Windows 10 -laitteiden saapuvan markkinoille vielä tämän vuoden aikana. Snapdragon-läppäreiden huhutaan pärjäävän jopa useita päiviä yhdellä akulla. Laitteissa olisi myös suoraan käytettävissä 4G-yhteys. Tästä ei ole enää suurta loikkaa taskuun mahtuvaan tehokkaaseen Windows-koneeseen.

Laitteen softapuolesta ei ole myöskään varsinaisia tietoja tarjolla, mutta ZDNet veikkaa ainakin OneNoten ja Cortanan olevan sen käytössä suuressa roolissa. Office365-maailmasta ainakin Teams, StaffHub, MileIQ ja laskutusohjelmisto Microsoft Invoicing toisivat laitteelle uskottavuutta yrityskäytössä.

Muropaketin uusimmat