Microsoftin kaksinäyttöisten Duon ja Neon julkaisut siirtyvät hamaan tulevaisuuteen

05.05.2020 20:06 | Muropaketin toimitus

Microsoftin kahdesta näytöstä muodostuvien Duo ja Neo -laitteiden piti ilmestyä vuoden loppuun mennessä. Laitteita tuskin kuitenkaan julkaistaan vielä pitkään aikaan.

Tuoreessa blogipostauksessaan Microsoft kertoi, että se keskittyy toistaiseksi tuomaan Windows 10X:n perinteisille yhtä näyttöä hyödyntäville laitteille. Microsoftin omat, kahdesta näytöstä muodostuvat Surface Duo ja Neo ilmestyvät puolestaan ”sitten kun aika on sopiva”.

Kerroimme laitteista jo viime vuonna. Surface Neossa 360 asteen sarana yhdistää kaksi yhdeksäntuumaista näyttöä, jotka muodostavat yhdessä avattuna 13-tuumaista näyttöä vastaavan kokonaisuuden. Microsoftin mukaan Surface Duo vastaa ominaisuuksiltaan täysiveristä Windows PC:tä ja se tukee Surface Pen -kosketuskynää. Laite painaa vain 655 grammaa ja avattuna sen paksuus on 5,3 millimetriä.

Surface Duo on vielä Neoakin pienempi Android-puhelin. Siinä kaksi 5,3-tuumaista näyttöä muodostavat yhdessä 8,3-tuumaisen kokonaisuuden. Kuten voi odottaa, tukee Surface Duo Android-sovelluksia ja kummallakin näytöllä voi käyttää yhtä aikaa eri sovellusta. Toisaalta vaakatasoon käännettynä toista näyttöä voi käyttää myös näppäimistönä.

Muropaketin uusimmat