Microsoftin Surface-puhelimen uusimmat käänteet

13.02.2018 16:54 | Muropaketin toimitus

Microsoftin hylättyä Lumia-puhelimet, on huhumylly yhtiön mobiilistrategiasta pyörinyt tasaista tahtia. Viime aikoina mylly on ottanut entistä suurempia kierroksia tulevan Surface-puhelimen suhteen.

Tuoreimpia tarinoita Surface-luurista on kasannut Androidheadlines. Jos sivuston syväkurkut ovat oikeassa, tulee kyseessä olemaan eittämättä yksi tämän vuoden kiinnostavimpia mobiilijulkaisuja. Laitteen tylsin ominaisuus on sen Snapdragon 845-järjestelmäpiiri, joka nähtäneen useissa tämän vuoden lippulaivaluokan laitteissa.

Muutoin kyseessä onkin täysin omintakeinen laite. Kyseessä on keskeltä taittuva laite, jollaisia valmistelevat myös monet muut valmistajat. Käyttöjärjestelmänä olisi Windows 10 Core OS ARM -versio.

Laite toimii hieman eri tavoin riippuen siitä miten se on taiteltu. Andromeda-koodinimellä tunnettu puhelin on ilmeisesti pieneksi taiteltuna kuin puhelin, mutta sitä voi käyttää myös kuten kannettavaa tietokonetta.

Windows-käyttöjärjestelmän ja minikokoisen läppärin yhdistelmä saan jo monet hihkumaan innosta – mutta valitettavasti intoilu saattaa olla ennenaikaista. Laite ei Androidheadlinesin mukaan nimittäin pysty ajamaan perinteisiä x86-ohjelmia lainkaan, vaan pelkästään Universal Windows Platform -sovelluksia. Aiemmin julkaistut Snapdragon 835 -pohjaiset koneet voi helposti päivittää täyteen Windows 10 -versioon, jolloin niillä voi ajaa myös x86-koodia. Onnistuuko tämä Andromeda-laitteella, jää nähtäväksi.

Huhujen mukaan yhteistyökumppaneille on jo lähetetty ensimmäisiä laitteita kokeiltavaksi, joten jonkinlaisia kuvavuotoja ja lisätietoja on varmaankin luvassa jossain vaiheessa.