Microsoftin taittuvanäyttöinen puhelin käy yhä todennäköisemmäksi

13.12.2017 15:24 | Muropaketin toimitus | 1

Keskeltä taittuvia älypuhelimia odotetaan ensi vuonna monelta eri valmistajalta. Mobiilistrategiaansa moneen kertaan uudistanut Microsoft saattaa hyvinkin olla yksi pelissä mukana olevista yrityksistä. 

Viimeiseksi jääneiden virallisisten Microsoft-puhelimien, 950 ja 950 XL julkaisusta tuli juuri kaksi vuotta. Sen jälkeen Redmondin jättiläinen hylkäsi puhelinvalmistuksen, ja lopulta tuntui heittäneen romukoppaan koko mobiili-Windowsin – taas vaihteeksi.

Vuosi 2018 saattaa tuoda kuitenkin mukanaan jotain, joka nostaa Microsoftin takaisin teknologian suunnannäyttäjien joukkoon. Huhuja taittuvanäyttöisestä Microsoft-puhelimesta on liikkunut paljon jo aiemmin. Nyt julkisuuteen on päätynyt WinCentralin ansiokkaan kaivelutyön ansiosta taas uusi aiheeseen liittyvä patentti.

Microsoftille myönnetyssä patentissa kuvailleen miten kaksinäyttöisen puhelimen kamera toimisi puhelinta taiteltaessa. Toisessa kuvaillaan laite, jossa kameran linssi on sijoitettu toiseen puoliskoon ja se on siten puhelin auki käännettynä irrallaan muusta tekniikasta. Toisessa patentissa kuvaillaan läppää, joka peittää kameran toisen osion aina kun puhelinta pidetään avattuna. Näin herkkä kenno ja muut elektroniset osat eivät kerää pölyä ja muuta roskaa.

Äkkiseltään patenttihakemus vaikuttaa erikoiselta, mutta yritykset tunnetusti hakevat patentteja mitä villeimmille ideoille – kaiken varalta. Huomattavasti luotettavampi osoitus Microsoftin suunnitelmista on sen työpaikkailmoitus. WinCentralin mukaan Microsoftille on etsitty ABAL Technologiesin kautta insinöörejä, joilla on osaamista esimerkiksi Qualcommin Snapdragon 835/845 -järjestelmäpiireistä ja Intelin piireistä. Työhön kuuluu ilmoituksen mukaan 4-6 matkaa Kiinaan seuraavan puolen vuoden aikana.

Myös WalkingCat -nimellä esiintyvä koodari on pannut merkille jotain merkillistä. Microsoftin Whiteboard-sovellusta tonkimalla WalkingCat löysi viittauksia ”Journal”-sovellukseen, ja sen ”vasempaan ja oikeaan sivuun”. Kyseessä saattavat olla tulossa olevan laitteen vasen ja oikea puoli.