Mies lavasti lentokone-onnettomuuden YouTubeen? Monia outouksia – ilmailuhallinto tutkii asiaa

22.01.2022 20:27 Muropaketin toimitus

YouTube-persoonan ja entisen olympiatason lumilautailijan on epäilty syösseen lentokoneensa tahallaan maahan. Yhdysvaltain ilmailuhallinto FAA on käynnistänyt tutkinnan saadakseen sotkun selvitettyä.

YouTube-käyttäjä Trevor Jacobia kritisoitiin videonsa julkaisun jälkeen niin paljon, että hän on kytkenyt videoon liittyvän kommentoinnin pois päältä. Ilmailun asiantuntijat ovat arvelleet, että Jacobin video on lavastettu. Syy lavastuksiin olisi tiettävästi katsojien haaliminen.

Jacob lentää videolla Taylorcraft BL64 -lentokoneellaan Los Padresin kansallispuiston yllä, kun moottori vaikuttaa menevän epäkuntoon. Tämän jälkeen Jacob ohjaa koneen nokan maata kohti, ja hyppää lentokoneesta laskuvarjolla. Hyppy ja jälkiseuraamukset tallentuivat kahdelle Jacobin lentokoneeseen kiinnittämälle kameralle ja hänen kädessä pitämälleen kameralle.

Laskeutuessaan alas hän julisti: ”Tästä syystä lennän aina laskuvarjon kanssa.” Kommenteissa kuitenkin väitettiin, ettei Jacob olisi lentänyt aiemmilla videoillaan laskuvarjon kanssa. Jacobin jalkoihin puolestaan oli kiinnitetty kaksi sammutinta, joka on niin ikään epätyypillinen näky.

Epäilijöitä ovat kummastuttaneet muutkin asiat, kuten irti oleva polttoaineen säädin, juuri ennen moottoriongelmaa pois päältä kytketty mittaristoon suunnattu kamera, pois päältä oleva mikrofoni sekä huonoksi näyttelemiseksi epäilty käytös.

Selvittyään pois pahimmista pusikoista, Jacob vaelsi maahansyöksypaikalle ja kuvasi lentokonetta. Lopulta hän törmäsi maanviljelijään, jonka hän arveli pelastaneen henkensä. Voit katsoa videon alta.