Mirabook muuttaa Windows- ja Android-puhelimet läppäreiksi

15.12.2017 09:17 | Muropaketin toimitus

Miraxessin Mirabook on kuin kannettava tietokone ilman aivoja. Sellaiset se saa joko Windows- tai Android-puhelimesta.

Mirabookia on kehitetty jo pitkään, ja nyt tuote alkaa saada lopullisen muotonsa. Viimeisimpien valmistajan antamien tietojen mukaan tuettuina ovat Android-laitteista ainakin Samsungin Galaxy S8, S8+ ja Note 8. Tosin niiden kytkemiseen vaaditaan erillinen, Samsungin oma Dex-telakka. Huawein kehittämä EMUI Desktop puolestaan on käytössä Mate 10- ja Mate 10 Pro -puhelimilla välittömästi pelkästään USB-C-HDMI-adapterilla.

Myös muita laitteita voi kytkeä, mutta niihin tarvitsee asentaa jokin kolmannen osapuolen ohjelma desktop-käyttöä varten. Windows-puhelimista tuettuina ovat Lumia 950, Lumia 950 XL, HP Elite X3, Acer Liquid Jade ja Alcatel Ido Pro 4.

Mirabook koostuu näppäimistöstä ja kosketuslevystä,  13,3-tuumaisesta Full HD -resoluution näytöstä, yhdestä HDMI-liitännästä, 3,5 millimetrin kuulokeliitännästä, SD-muistikortinlukijasta ja neljästä USB-liitännästä. USB-väylistä puolet on C-tyyppisiä ja puolet perinteisiä. Painoa vehkeellä on 1,2 kiloa ilman puhelinta. Laitteen akun kerrotaan kestävän 10 tuntia, jos samalla vieläpä lataa Lumia 950-puhelinta.

Tyhjille kuorille ei ole vielä kerrottu tarkkaa aikataulua, mutta valmistaja on luvannut toimitusten alkavan toukokuussa. Hintaa Mirabookilla on 249 dollaria, noin 210 euroa.

Samanlaista ratkaisua, mutta vielä 100 dollaria halvemmalla yrittää myös Sentio, jonka ratkaisu Androidheadlinesin mukaan tarjoaa myös oman desktop-käyttöliittymän kaikille vähintään Android 7.0 -versiota käyttäville.