UUSIMMAT

Mobiilialan edelläkävijä tuo Androidin myös potkulautaan

24.02.2018 09:30 | Muropaketin toimitus

Androidista on visioitu käyttöjärjestelmää mitä moninaisimpiin laitteisiin. Nyt se löytyy ainakin yhdestä potkulaudasta.

Laitteen takana on Archos, joka on todellinen unohdettu edelläkävijä. Yrityksellä oli taskuun mahtuvia tabletinkaltaisia laitteita jo vuosia ennen iPhone-vallankumousta. Menestys on kuitenkin toistaiseksi kiertänyt ranskalaisfirman toistaiseksi kaukaa.

Nyt Archos on kertonut tuovansa kauppoihin Citee Connect -potkulaudan. Muista sähköisistä kulkimista valmistaja pyrkii erottumaan integroimalla laitteeseen Androidin. Ohjaustangon viisituumaiselta näytöltä on helppo seurata esimerkiksi matkan edistymistä Google Mapsista.

Kovin tarkkoja tietoja älyosiosta ei ole julkisuuteen vielä annettu. Neliytiminen järjestelmäpiiri ja gigatavun keskusmuisti tosin antavat viitteitä melko heikkotehoisesta laitteesta. Tallennustilaakaan ei ole kuin kahdeksan gigatavua. Tosin laite ei olekaan tarkoitettu pelien pelaamiseen vaan lähinnä navigointiin. Homman pitäisi toimia myös sateella, ja älyosio on myös suojattu iskuja vastaan.

Myös laitteen lukitseminen ja avaaminen tapahtuu älylaitteen avulla, kaverille voi lisäksi helposti lähettää halutessaan oman avaimen Archos-mobiilisovelluksen avulla.

Potkurilla on hintaa 499 euroa, ja se aiotaan tuoda kesällä markkinoille ”joissakin Euroopan maissa”.