Uusimmat

Testi Honor Magic4 Pro -puhelin – Kiitettävästi suorituskykyä, valtava näyttö ja miellyttävä kamera

10.07.2022 19:00 Ilari Hauhia

Huawein alta viime vuonna itsenäiseksi yritykseksi ponnahtanut Honor onnistuu uudella Magic4 Pro -puhelimella haastamaan muiden valmistajien lippulaivamallit. Magic4 Pro -mallissa yhdistyvät vakuuttava kamerakokonaisuus, suorituskyky sekä latausnopeus. Samalla puhelimen valtava näyttö kääntää katseita. 

Honor Magic4 Pro -puhelimessa käytetään Qualcommin Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiiriä. RAM-muistia on kahdeksan gigatavua ja tallennustilaa 256 gigatavua. Siinä käytetään kaartuvaa ja ohutkehyksistä 6,81 tuuman näyttöä, jonka virkistystaajuus mukautuu yhdestä hertsistä aina 120 hertsiin. Näytön kerrotaan tukevan 100-prosenttisesti DCI-P3-värimaailmaa. Lisäksi videotoistossa on tuettuna HDR 10+ -laajasävytoisto. Näyttö saavuttaa myös 1920 hertsin pulssinleveysmodulaation (PWM).

Puhelin on varustettu kolmoiskamerayhdistelmällä, jossa on 50 megapikselin laajakulmakamera 1/1,56 tuuman kennolla, 50 megapikselin 122-asteinen ultralaajakulmakamera ja 64 megapikselin periskooppitelekamera. Jälkimmäinen tarjoaa 3,5-kertaisen optisen zoomin ja 100-kertaisen digitaalisen zoomin.

Honor Magic4 Pro -puhelimessa on 4600 milliampeeritunnin akku. Sitä voi ladata sadan watin teholla niin kaapelilla kuin langattomasti. HonorMagic4 Pro on myös IP68-sertifioitu.

Puhelimessa on uusin Honor Magic UI 6.0 -käyttöliittymä, joka perustuu Android 12 -järjestelmään. Käytettävissä on myös Qualcommin kanssa yhdessä kehitetty kaksoisturvajärjestelmä (HTEE+QTEE), joka tarjoaa suojaa tärkeimmille toiminnoille. Lisäksi puhelimen itsenäinen turvasiru varmistaa korkeimman suojaustason salasanoille ja biometriselle tunnistukselle, kuten kasvoille ja sormenjäljille.

Honor Magic4 Pro on valmistajan tiedotteen mukaan saatavilla kahdessa värissä: Midnight Black (musta) ja Cyan Blue (sininen). Puhelimen hinta on 1099 euroa. Kilpailijoiksi voi laskea muun muassa Xiaomi 12 Pro’n, Samsungilta S22 -malliston sekä OnePlus 10 Pron. Edullisemmasta hintaluokasta laitteen haastavat muun muassa Realme GT 2 Pro sekä Motorola Edge 30, kun taas Applen mallistosta haastajia ovat iPhone 13 Pro -mallit.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Olemus, ominaisuudet ja käyttöjärjestelmä
  3. Kamera, suorituskyky ja akkukesto
  4. Yhteenveto

Ilari Hauhia

”Olen ollut mukana Muropaketin toiminnassa vuodesta 2016 saakka ja osallistun nykyään peli-, tietotekniikka- ja mobiiliaihealueiden uutisointiin sekä peli- ja laitetesteihin. Pelien osalta rakastan erityisesti kilpailullisia moninpelejä, mutta niiden ohella pelaan laajasti kaikkien genrejen edustajia. Tietotekniikan ja mobiililaitteiden osalta erityisesti uusia innovaatioita esittelevät laitteet ovat omaan mieleeni.”

Muropaketin uusimmat