UUSIMMAT

Olemus, ominaisuudet ja käyttöjärjestelmä

10.07.2022 19:00 Ilari Hauhia

Olemus, ominaisuudet ja käyttöjärjestelmä

Honor Magic4 Pro erottuu ulkonäkönsä puolesta monella tavoin massasta. Kun puhelimen nostaa ensimmäistä kertaa myyntipakkauksesta, kiinnittyy huomio ensimmäisenä laitteen suureen kokoon.

Puhelimen 6,81-tuumainen näyttö on yksi markkinoiden suurikokoisimmista lippulaivoista, ja sen käsittely yhdellä kädellä on vaivalloista myös isokätiselle käyttäjälle. Puhelimen ulkomitat ovat 163,6 x 74,7 x 9,1 millimetriä ja paino 215 grammaa.

Laitteen näytön reunat kaartuvat tyylikkäästi jokaista sivua kohti ja ne antavat puhelimelle persoonallisen, lippulaivamaisen ulkonäön. Kaartuvat reunat eivät tee puhelimesta juurikaan hankalampaa käsitellä tai käyttää, vaikka itse olenkin enemmän tasaisten näytön reunojen ystävä.

Laitteen metallirunkoa ympäröi lasinen kuori, joka tuntuu kädessä miellyttävältä eikä kerää liikaa sormenjälkiä. Myyntipakkaukseen kuuluu myös läpinäkyvä silikoninen suojakuori.

Honor Magic4 Pro’n näytön laatu on kaikin puolin loistava. Näytön korkea tarkkuus (1312 x 2848 pikseliä) yhdistettynä sulavaan 120 hertsin virkistystaajuuteen tekee käyttökokemuksesta mainion. Kuvan värit toistuvat mallikkaasti, OLED-näytön kontrastit vakuuttavat, maksimikirkkaus riittää kesäisessä auringossakin, eikä näytöstä löydy oikeastaan mitään pahaa sanottavaa.

Kun puhelimen kääntää ympäri, paljastuu laitteen valtava kameramoduuli. On katsojasta kiinni, onko suurikokoinen musta rinkula vaikuttavan, vaiko jopa hieman kornin, näköinen. Joukosta puhelin kuitenkin erottuu joka tapauksessa. Etukamera sekä turvalliseen käyttäjän kasvot 3D-mallintavaan kasvojentunnistukseen käytetty ToF-sensori löytyvät pillerin muotoisesta reiästä näytön vasemmassa ylänurkassa.

Honor Magic4 Pro’n kaikki painikkeet löytyvät oikeasta reunasta. Äänenvoimakkuutta säädetään kahdesta ylimmäisestä painikkeesta ja virtanappi sijaitsee niiden alapuolella. Puhelimen sormenjälkitunnistin on integroitu näyttöön ja se tunnistaa käyttäjänsä sormen pääsääntöisesti nopeasti ja tarkasti.

Puhelimessa on stereokaiuttimet, joiden mainio äänenlaatu riittää hyvin musiikin kuunteluun tai esimerkiksi videoiden katseluun.

Puhelimessa on myös kaksi nano-SIM-korttia syövä SIM-korttipaikka. Muistikortteja puhelin ei tue, eikä mukana ole jo harvinaiseksi käynyttä 3,5 millimetrin kuulokeliitäntää.

Laitteella on IP68-suojaus vettä ja pölyä vastaan, eli sen pitäisi kestää myös upotus veteen. Honor Magic4 Pro tukee 5G-yhteyksiä, eikä niiden kanssa tullut vastaan testijakson aikana ongelmia. Latausnopeudet liikkuivat helposti yli 500 megatavussa sekunnissa, kun 5G-yhteydet olivat käytössä.

Ohjelmiston osalta Honor Magic4 Prossa käytetään Magic UI 6:lla höystettyä Android 12 -käyttöjärjestelmää. Oletusasetuksilla puhelimeen asetetut ohjelmistot tulevat näkyviin kotinäytöille, mutta asetuksista on mahdollista ottaa käyttöön myös perinteisempi sovellusvalikko. Käyttäjä voi puhelimen käyttöönoton yhteydessä valita, haluaako hän käyttää ohjauseleitä vai alareunaan ilmestyviä virtuaalipainikkeita.

Käyttöliittymä muistuttaa osin Huawein puhelimissa käytettyä EMUI-käyttöliittymää. Ulkoisesti huomio kiinnittyy muun muassa siihen, että sovelluskuvakkeet ovat oletuksena melko nelikulmaisia verrattuna puhtaaseen Androidiin tai vaikkapa OnePlussan OxygenOS -käyttöjärjestelmään. Ulkoisesti ohjelmisto tuntuukin jääneen hieman kilpailijoita jälkeen. Mukana on myös runsaasti esiasennettuja sovelluksia.

Honorin päivityslupaus on nykymittapuulla kehno, sillä luvassa ovat versio- ja tietoturvapäivitykset vain kahdeksi vuodeksi. Näin Honor Magic4 Pron ohjelmiston tulevaisuuden tuki jää osalle kilpailijoista, mutta se saa sentään vielä Android 14 -päivityksen.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Olemus, ominaisuudet ja käyttöjärjestelmä
  3. Kamera, suorituskyky ja akkukesto
  4. Yhteenveto