Kamera, suorituskyky ja akkukesto

10.07.2022 19:00 Ilari Hauhia

Kamera, suorituskyky ja akkukesto

Honor Magic4 Pro’n 50 megapikselin pääkameran aukkokoko on f/1.8 ja kennon koko 1/1,56 tuumaa. Mukana ovat sekä PDAF että laseriin perustuva tarkennus, mutta optista kuvanvakautusta pääkamerasta ei löydy.

Kuvanvakautuksen puutteesta huolimatta Honorin uusin lippulaivamalli on erinomainen kamerapuhelin. Pääkamera ottaa normaalissa valaistuksessa loistavia kuvia. Kuvien dynaaminen alue on laaja, niiden yksityiskohdat ovat tarkkoja ja värit sekä kontrastit toistuvat kauniisti, joskin aavistuksen saturoituneesti.

Pääkameraa tukeva 64 megapikselin telekamera yltää optiseen 3,5-kertaiseen zoomaukseen. Kameran aukkokoko on f/3.5, kennokoko 1/2,0 tuumaa, ja mukana on myös pääkamerasta puuttuva optinen kuvanvakautus. Telekameran laatu on pääkameran tavoin erinomainen, ja myös se soveltuu hyvin hämäräkuvaukseen. Yhdistämällä optiseen zoomaukseen digitaalista zoomausta, voi telekameran avulla yltää jopa 100-kertaiseen zoomaukseen.

Alla näkyvistä esimerkeistä voi nähdä zoomausvaihtoehdot ultralaajakulmakamerasta aina satakertaiseen zoomiin saakka. 100-kertaisen zoomauksen kohdalla kuvien laatu ei ole enää kovinkaan hyvä, eikä se yllä esimerkiksi Samsung Galaxy S22 Ultra -mallin kamerajärjestelmän 100-kertaisen zoomauksen tasolle, mutta kyse on silti kiinnostavasta ominaisuudesta.

122 asteen kuvia ottavan ultralaajakulmakameran tarkkuus on pääkameran tavoin 50 megapikseliä. Ultralaajakulmakameran aukkokoko on f/2.2 ja kennokoko 1/2,5 tuumaa, ja myös siitä löytyy automaattitarkennus. Ultralaajakulmakamera täydentää kamerakokonaisuuden mainiosti, eikä senkään toiminnassa ole valittamista, joskin hämärässä kuvien tarkkuus saattaa kärsiä. Ultralaajakulmakamera toimii myös makrokamerana, jolloin kameralla voi ottaa yksityiskohtaisia lähikuvia.

Videokuvaus onnistuu Honor Magic4 Pro’lla mainiosti, joskin pääkamerasta puuttuva kuvanvakautus voi aiheuttaa liikkeestä kuvattuun videoon tärinää. 4K-kuvaus onnistuu 60 fps:n nopeudella, mutta 8K-tilaa ei ole tarjolla. 12 megapikselin etukameran (f/2.4) tarkkuus riittää hyvin esimerkiksi sosiaalisen median käyttöön.

Suorituskyvyn puolesta Honor Magic4 Pro’ssa käytetään Qualcommin valmistamaa, vielä toistaiseksi suorituskykyisintä Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiiriä (3,00 GHz Cortex-X2 & 3x 2,50 GHz Cortex-A710 & 4x 1,80 GHz Cortex-A510), ja käytössä on myös Adreno 730 -grafiikkapiiri. Suorituskyvyn valtikka siirtyy kuitenkin jo pian Snapdragon 8+ Gen 1 -järjestelmäpiirille, kunhan se saapuu ensimmäisiin puhelimiin.

Suorituskykytesteissä Honor Magic4 Pro kohtasi myös alkuvuoden uusiin huippumalleihin kuuluvat Xiaomi 12:n (849 €), Galaxy S22 Ultran (1399 €), OnePlus 10 Pro’n (899 €) sekä Motorola Edge 30 Pro’n (799 €). Malleista Xiaomi 12, OnePlus 10 Pro ja Motorola Edge 30 Pro käyttävät samaa Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiiriä kuin Xiaomi 12. Galaxy S22 Ultrasta löytyy puolestaan Exynos 2200. Suorituskykytesteissä mallit menestyivät odotetun tasaväkisesti.

Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiiriä hyödyntävissä puhelimissa on havaittu haasteita ylikuumenemisen kanssa. Esimerkiksi Xiaomi 12:n kohdalla ylikuumeneminen osoittautui niin pahaksi, ettei edes suorituskykytestien ajaminen peräjälkeen onnistunut.

Honor Magic4 Pro’n kohdalla laitteen suorituskyky laski pitkäkestoisen rasituksen aikana, mutta laite ei onneksi muuttunut ulkoisesti kovin kuumaksi. Suorituskyvyn sakkaus johtuu Magic UI 6:n aggressiivisesta virransäästöstä.


PCMark-testissä koko testilaitteiden viisikko suoriutui melko tasaisesti, joskin Motorola Edge 30 Pro onnistui nappaamaan pienen kaulan verrokkeihin.


Geekbench 5:ssä sama kuvio toistui, ja tasaisesta viisikosta parhaaksi nousi Motorola Edge 30 Pro. Honor Magic4 Pro jäi tässä testissä viimeiseksi.

Antutu-testi noudatti samaa kaavaa kuin muut testit. Kärjessä on tällä kertaa Motorola, mutta viimeiseksi jää Samsung.

Graafista suorituskykyä mittaavassa GFXBenchissäkään ei nähty kovin valtavia eroja eri mallien välillä. Kevyimmän testiosion kohdalla ykköseksi nousee Xiaomi, raskaammissa puolestaan Motorola ja OnePlus. Tällä erää Honor osuu välimaastoon.

Geekbenchin akkutestissä Honor Magic4 Pro nappasi ykkössijan. Näytön virkistystaajuutta muuttava LTPO-näyttö kuitenkin auttaa testissä selvästi, eikä puhelimen tosielämän akkukesto ole aivan yhtä hyvä kuin mitä testi antaa odottaa. Laitteen 4600 milliampeeritunnin akku kestää kyllä helposti päivän, mutta kahdeksi päiväksi se harvoin riittää.

Puhelimen sadan watin latausnopeus on sen sijaan kohtuullisen vaikuttava, ja tyhjästä täyteen puhelin latautuu noin 35 minuutissa. Tyylikkäänä yksityiskohtana seinään kytketyn puhelimen akun varaustaso kirjaimellisesti vilisee silmissä ylöspäin, sillä latausruutu näyttää myös varaustason prosentin murto-osat.

Valitettavasti sadan watin pikalataus onnistuu vain mukana toimitettavan laturin avulla, eikä lataus muiden valmistajien pikalatureilla ole yhtä vauhdikasta.

Langallisen latauksen ohella puhelimen luvataan lataavan sadan watin teholla myös langattomasti. Tätä ei kuitenkaan tällä kertaa päästy testaamaan käytännössä, sillä tarpeeksi tehokasta latausalustaa ei toimiteta laitteen mukana. Honor Magic4 Pro’sta löytyy myös käänteinen langaton lataus esimerkiksi nappikuulokkeiden lataamista varten, mikä on kätevä ominaisuus vaikkapa reissussa.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Olemus, ominaisuudet ja käyttöjärjestelmä
  3. Kamera, suorituskyky ja akkukesto
  4. Yhteenveto