Uusimmat

Mobiilipelien kehittäjät kyseenalaistivat Google Play Pass -tilauspalvelun – ”Hukumme Fortnitejen mereen”

24.09.2019 20:01 Muropaketin toimitus

Google julkaisi eilen uuden Play Pass -tilauspalvelun, joka tiivistää sadat pelit ja hyötysovellukset yhden kuukausimaksun taakse. Kuukausimaksullinen malli ei miellytä kaikkia kehittäjiä. 

Kerroimme Google Play Passista tarkemmin täällä. Kuukausimaksun vuoksi palveluun kuuluvissa peleissä ja sovelluksissa ei ole lainkaan mikromaksuja tai mainoksia. Pelivalikoima sisältää Monument Valleyn, Terrarian, Stardew Valleyn ja Riskin kaltaisia pelejä.

Kehittäjille maksetaan palvelussa sovelluksissa käytetyn ajan perusteella, mikä ei IGN:n mukaan miellytä varsinkaan kaikkia mobiilipelien kehittäjiä. Osa kehittäjistä näkee, että tuntiperusteinen malli syrjii laadukkaita mutta lyhyitä pelikokemuksia, kuten tarinapohjaisia pelejä, joita ei välttämättä pelata kuin kerran. Voittajiin kuuluvat puolestaan moninpelit ja muut yksinkertaisen asian toistamiseen perustuvat mobiilipelit kuten endless runnerit, joita on helppo pelata useita kertoja uudelleen.

”Tämänkaltaiset palvelut pakottavat kehittäjät rakentamaan pelinsä rahastuksen ympärille. Tarinapohjaiset pelit pakotetaan ulos ja hukumme Fortniteihin”, totesi No More Heroesin julkaisija Mike Rose.

Muropaketin uusimmat