UUSIMMAT

Testi EcoFlow River Mini Wireless – ”Maailmanlopun akkupankista” saa virtaa puhelimeen, kannettavaan ja vaikka sähkövispilään

13.03.2022 20:00 Ilari Hauhia

EcoFlow on tuonut markkinoille River Mini Wireless -nimisen latausaseman, josta voi ladata puhelimien ja muiden mobiililaitteiden lisäksi vaikkapa kannettavan tietokoneen akun. Lisäksi laitetta voi käyttää vaikkapa kodinkoneiden käyttämiseen siellä missä virtaa ei muuten ole saatavilla.

EcoFlow’n malliston pienikokoisin ja kevein latausasema on River Mini Wireless. Tästä kompaktista, 349 euron hintaisesta latausasemasta voi ladata erilaisia laitteita USB-A (3x)- ja USB-C (1x) -liittimillä, 12 voltin pistokkeella (ns. tupakansytytin) sekä tavallisella 230 voltin seinäpistokkeella. Lisäksi latausaseman päällä on langaton latausalusta esimerkiksi puhelimia tai kuulokkeita varten. Latausaseman lataamiseen liittyvät liittimet (aurinkopaneeli ja verkkovirta) löytyvät luukun takaa suko-pistokkeen vierestä.

Tarjolla on myös versio ilman langatonta latausalustaa, jolloin hinta 329 euroa.

Siinä missä tavallisesta taskussa kulkevasta varavirtalähteestä lataa puhelimen tyypillisesti muutamaan kertaan, tarjoaa ”maailmanlopun akkupankki” virtaa huomattavasti pidemmäksi aikaa. EcoFlow River Mini Wirelessin kapasiteetti on hulppeat 210 wattituntia, eli noin 58 400 milliampeerituntia. Latausasema tarjoaa virtaa suko-pistokkeesta 300 watin jatkuvalla ja 600 watin hetkellisellä sähkönsyötöllä, ja latausasemaan voi yhdistää kerralla korkeintaan seitsemän laitetta. 300 watin jatkuvalla virransyötöllä latausasemasta voi periaatteessa ladata vaikka koko talon mobiililaitteita samaan aikaan.

Esimerkiksi yksi 100 watin kannettavan tietokoneen laturi, puhelimen 60 watin pikalaturi ja viisi 25 watin tavallista puhelimen laturia tekevät yhteensä vasta 285 wattia, eli ovat ladattavissa yhtä aikaa. 600 watin hetkellisen sähkönsyötön avulla laitteesta riittää hetkellistä virransyöttöä vaikkapa iskuporakoneen tueksi. Latausasema on myös suojattu mahdollista ylikuormitusta vastaan.

EcoFlow tarjoaa Mini Wirelessin ohella myös muita latausasemia eri hinta- ja kapasiteettiluokissa. Suorin verrokki on ilman langatonta latausasemaa myytävä EcoFlow River Mini, joka maksaa 329 euroa. Esimerkiksi 720 wattitunnin River Pro maksaakin jo 749 euroa. Muista valmistajista esimerkiksi Goal Zero tarjoaa 305 euron hintaista Yeti 200X -mallia, jonka kapasiteetti on 187 wattituntia.

River Mini Wirelessin avulla voi siis ladata mobiililaitteiden ohella esimerkiksi kannettavaa tietokonetta. Myös pienten kodin sähkölaitteiden käyttäminen on mahdollista, ja vaikkapa kahvinkeitin tai sähkövispilä pärähtää iloisesti käyntiin, kun töpselin kiinnittää virtalähteeseen. Tästä voi olla iloa esimerkiksi sähköttömällä mökillä, asuntovaunussa tai sähkökatkon aikana. Myös erilaiset verkkovirtaa hyödyntävät työkalut toimivat virtalähteen kanssa mainiosti.

Kokonsa puolesta EcoFlow River Mini Wireless ei tietenkään kilpaile tavallisten akkupankkien kanssa. Suunnilleen leivänpaahtimen kokoista laitetta ei mahduta taskuun, ja selkärepunkin virtalähde täyttää lähestulkoon yksinään. Latausasemaa ei myöskään voi ottaa mukaan lentokoneeseen.

2,85 kilogrammaa painava EcoFlow River Mini Wireless on kuitenkin sen verran pienikokoinen ja keveä, että sen ottaminen mukaan vaikkapa mökkireissulle ei tunnu lainkaan hullummalta ajatukselta. Latausaseman ulkomitat ovat 24,8 x 13,9 x 13,2 senttimetriä. Laite kulkee helposti mukana matkassa myös autossa, jossa koko seurue voi ladata palikasta omia laitteitaan.

River Mini Wireless latautuu verkkovirralla tyhjästä täyteen noin 1,5 tunnissa, mikä on latausaseman kokoon nähden varsin vauhdikas tulos. Lisäksi latausasemaa voi ladata auton tupakansytyttimestä (noin 3,5 tuntia) tai erikseen ostettavan aurinkopaneelin avulla. Aurinkopaneelia ei tällä kertaa saatu testiin. Pakkaus sisältää kaapeleista seinäpistokkeeseen soveltuvan kaapelin, erikseen ostettavissa olevien aurinkopaneelien vaatimat kaapelit (MC4 -> XT60) sekä tupakansytytinlataukseen sopivan kaapelin.

Ecoflow River Mini Wirelessin käyttäminen on helppoa. Yksinkertaisimmillaan latausasema täytyy vain käynnistää, jonka jälkeen haluttu laite yhdistetään latausasemaan ja pistoke otetaan napista käyttöön. Laitteen näyttö kertoo selkeästi, paljonko latausasemassa on jäljellä virtaa tai kuinka kauan sen lataaminen täyteen tulee arviolta kestämään.

Laiteen voi yhdistää myös älypuhelimeen erillisen sovelluksen avulla. Tällöin käyttäjä voi säätää monia lisäasetuksia, kuten sitä, pitääkö latausasema piippaavia ääniä tai kuinka nopeasti se siirtyy lepotilaan. Erillisen sovelluksen käyttäminen ei kuitenkaan ole pakollista.

Latausasemassa on vain muutama lievä huono puoli. Ecoflow River Mini Wirelessissa on tuuletin, joka kytkeytyy päälle laitteen lämpöjen kohotessa, eli käytännössä silloin kun latausasemaa ladataan tai sen avulla ladataan runsaasti virtaa käyttäviä laitteita. Tuuletin on jokseenkin äänekäs, mutta ei onneksi mahdottoman kovaääninen.

Lisäksi laitteesta puuttuu kunnollinen kantokahva, osan latausporteista taakseen kätkevä luukku on varsin tiukka ja laitteen kiiltävä pinta kerää osakseen sormenjälkiä. Nämä ongelmat menevät kuitenkin jo lähinnä nillityksen puolelle, eivätkä juuri haittaa käyttöä.

Kokonaisuudessaan Ecoflow River Mini Wireless onkin erittäin toimiva latausasema, joka tekee sen mitä lupaakin. Latausasema tarjoaa riittävästi virtaa vaikkapa muutamaksi päiväksi sähköttömälle mökille eri sähkölaitteiden käyttöön ja lataukseen. Mikäli etsii vielä kohtuullisen helposti mukana kulkevaa latausasemaa, sopii Ecoflow River Mini Wireless kuvaukseen mainiosti.

Hyvää

 • Mahdollisuus ladata useaa laitetta kerralla
 • Helppokäyttöisyys
 • Latausasema latautuu nopeasti
 • Tehokas virransyöttö

Huonoa

 • Äänekäs tuuletin
 • Osa latausliittimistä on tiukassa istuvan luukun takana
 • Ei kantokahvaa

Tärkeimmät tekniset tiedot Ecoflow River Mini Wireless

 • Hinta: 349 euroa
 • Akku: 210 Wh (n. 58 400 mAh), 25.2V, NCM ternaarinen litiumakku
 • Lataustavat: 220-240 V verkkopistoke, 12 V autoadapteri, aurinkopaneeli
 • Tuki mobiilisovellukselle
 • Mitat: 24,8 x 13,9 x 13,2 cm
 • Paino: ~2.85 kg
 • 1 x suko 230 V 50 Hz (300 W, jatkuva, 600 W hetkellinen kuorma, puhdas siniaalto)
 • 3 x USB-A, 1 x USB-C, 1 x autoadapteri, 1 x langaton lataus, 1 x aurinkolataus